Obavijesti

News

Komentari 25

Preplivao kanal Zadar-Ugljan, policija ga kaznila s 1000 kuna

Bjelorus koji živi u Njemačkoj je preplivao kanal, odmorio pod borom i krenuo natrag. Na putu ga je presrela policija. Dobio je prekršajni nalog i 1000 kuna kazne

VIDEO

Valerij Vladimirovič Polehšuk (50), Bjelorus koji već godinama živi u Njemačkoj, u ponedjeljak je iznenadio sebe samoga, ali i obitelj i policiju. Odlučio je ispuniti svoj san i preplivati prometni zadarski kanal.

Nakon otprilike dva sata plivanja prevalio je pet kilometara i stigao na obalu otoka Ugljana, između Preka i Lukorana.

- Oko 11 sati sam uzeo peraje, dječju dasku od stiropora i jednostavno krenuo plivati. Činilo mi se da je to mačji kašalj i da ću tamo stići učas. Isplivao sam na nekoj stjenovitoj plaži. Nije bilo nigdje nikoga oko mene. Lijepo sam se izvalio ispod nekog bora, odspavao i čekao da malo padne sunce, kako bi se plivajući vratio natrag u Diklo - ispričao nam je dobro raspoloženi Valerij.

No čitavo to vrijeme u strahu je bila njegova supruga Lina. Kako su odmicali sati, sve više ju je bilo strah da se dogodilo ono najgore.

- Nisam mislila da ću ga ikada više vidjeti živa. Strahovala sam da se utopio. Nisam mogla ni zamisliti da bi preplivao na drugu stranu - kaže supruga Lina.

Zahvaljujući pomoći vlasnice apartmana Mirne Jednaković, nazvala je policiju koja je krenula tragati za pustolovnim Valerijem.

- Na nekih dva kilometra od zadarske obale, dok sam plivao natrag, zaustavilo se pokraj mene policijsko plovilo. U prvi mah sam mislio da je riječ o još jednom brodu, čija mi posada želi pomoći. No kad smo se ipak na kraju sporazumjeli, popeo sam se u njihov brod, koji me dovezao u Diklo - priča električar iz Bavarske.

Za svoj suludi pothvat još je morao platiti i tisuću kuna kazne jer je prekršio pomorske propise. Kaže kako neće opet pokušati nešto slično.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa