To je to što me zanima!

HTZ se oglasio o spotu u kojem je kadar iz Norveške: 'Nisu nas iz agencije obavijestili o tome'

O spotu o hrvatskom turizmu našao se kadar iz Norveške koji prikazuje vlak kako prolazi kroz šumu. Iz HTZ-a su se očitovali te su poslali objašnjenje i agencije koja je radila promo video
Vidi originalni članak

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je video kojim se promovira Mjesec hrvatskog turizma, kao i ljepote Hrvatske. No, u dijelu promotivnog videa iskorištena je snimka iz norveške šume kroz koju prolazi vlak.

Iz Turističke zajednice su za 24sata odgovorili da je promotivni video spot izradila agencija BBDO Zagreb uz pomoć Val produkcije te da je redatelj spota Nevio Marasović. 

- Napominjemo kako Hrvatska turistička zajednica, kao naručitelj spota u ni jednom trenutku nije bila obaviještena kako sporni kadar nije snimljen na zadanoj lokaciji, odnosno da je isti otkupljen - odgovorili su iz HTZ-a te poslali skraćeno očitovanje agencije BBDO. 

POGLEDAJTE SNIMKU Za promociju hrvatskog turizma iskoristili kadrove iz Norveške?

Iz agencije su poručili da je video materijal sniman krajem 2019. godine za potrebe kampanje koja je bila predviđena za emitiranje u veljači 2020. godine. 

- Zbog terminskih i budžetskih ograničenja te loših vremenskih uvjeta u mjesecu prosincu na lokaciji nije bilo moguće izvesti snimak iz zraka koji bi na atraktivan način prikazao ljepote Hrvatske. Stoga je odlučeno kadar nadomjestiti neutralnim materijalom s online video arhiva u trajanju od 0.9 sekundi - stoji u priopćenju. 

Napomenuli su i kako je korištenje video arhiva, uz snimanje na autentičnim lokacijama, uobičajena praksa u oglašavanju jer se na taj način optimizira budžet. 

- Stoga su u navedenom promotivnom spotu korištena još četiri takva kadra: panorama Dubrovnika, te kadrovi autobusa, trajekta i aviona, sva tri iz Hrvatske - stoji u odgovoru. 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Old Kresoje 07.10.2022.

    Hrvatska i Norveška bit će zemlja proleterska

  • dgodinic66 07.10.2022.

    trebali ste uslikati penzića kako kopa po kontenjeru. to bi bila prava reklama Hrvatske

  • 07.10.2022.

    ae kome smeta istina za kalmetin video...

Komentiraj...
Vidi sve komentare