To je to što me zanima!

Metak nakon kojeg su izbili neredi u Londonu je policijski?

Neredi su izbili nakon prosvjeda oko ubojstva Marka Duggana (29). Objavljeno je da je metak, zbog kojeg je ubijen, bio policijski. Noćas je uhićeno još više od 100 ljudi
Vidi originalni članak

Nakon paleži u londonskoj četvrti Tottenham, nasilje se noćas proširilo i na druge kvartove, a policija je privela više od stotinu ljudi koji su napadali policajce i njihova vozila te pljačkali i razbijali trgovine, piše Telegraph. Skupine od gotovo 200 mladih u Brixtonu su napale i gađale policajce i poharale brojne trgovine s tehnikom, odjećom i obućom. U istom je kvartu bila zatvorena i postaja podzemne željeznice.

Policija osuđuje ovakvo kopiranje nasilja iz Tottenhama. Samo noćas ozlijeđeno je još devetero policajaca uz 26 u subotu. Trojica su ozlijeđena tijekom intervencije u Waltham Forrestu. Na njih je naletjelo vozilo, piše BBC. U tom su kvartu skupine mladih s palicama uništile i opljačkale brojne trgovine.

Noćas je objavljeno i da je metak ispaljen prema policajcu prije ubojstva Marka Duggana (29), u stvari policijski. Metak su našli u policijskom radiju. No, nije potvrđeno da ga je ispalio policajac. Tvrdilo se kako je mladić, kojeg su nazivali lokalnim gangsterom, ubijen nakon razmjene vatre s policajcima. Zbog tog ubojstva građani su tražili odgovore od policije u Tottenhamu, no mirni prosvjed pretvorio se u nerede koji traju treći dan.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • rearea 08.08.2011.

    niš....sad ljepo nek se presele u švicarsku palit, rušit i razbijat...možda franak padne.

  • markeđani 08.08.2011.

    kopiraju srbe

  • SpužvaBobSkockani 08.08.2011.

    A što je s čajem u five o'clock..

Komentiraj...
Vidi sve komentare