To je to što me zanima!

Huligani vozače busa vrijeđaju, udaraju bokserima, cipelare...

Splićanin (21) je u subotu napao vozača autobusa Prometa. Ovo je bio samo jedan od brojnih napada na vozače splitskog Prometa, koji već godinama bezuspješno traže zaštitu
Vidi originalni članak

Splićanin (21) je u subotu u pet sati ujutro zatražio od vozača autobusa Promet da mu stane prije autobusnog stajališta.

Vozač je nastavio vožnju splitskom Ulicom Domovinskog rata i prije no što se zaustavio na regularnom stajalištu, mladić je pljunuo na njega. Šokirani vozač izgubio je nadzor nad autobusom i zabio se u autobus ispred sebe. Oba autobusa su oštećena, a splitska policija nasilnika je privela i kriminalistički obradila.

Slijedi mu prekršajna prijava zbog remećenja javnog reda i mira. No, direktor Prometa Željko Krnić ima informacije da je huligan vozača autobusa i nekoliko puta udario. Kaže da su pukla dva vjetrobranska stakla, a šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna. Ovo je bio samo jedan od brojnih napada na vozače splitskog Prometa, koji već godinama bezuspješno traže zaštitu. Divljaci u autobusima vozače su u tim napadima vrijeđali, udarali bokserima, šakama u zatiljak, razbijali im arkade i cipelarili ih pred očima šokiranih putnika. A napadi su sve češći. Tako je 2013. godine zabilježen samo jedan napad, godinu dana kasnije pet napada, lani šest, a nasilje se nastavlja i u ovoj godini.

Nakon jednog od lanjskih napada u kojem je njihov kolega pretučen, vozači Prometa su i prosvjedovali, dok su sindikalisti tad molili da se napadači počnu strogo kažnjavati. Čak su predložili i zakonske izmjene, odnosno tražili da se napad na vozača smatra napadom na službenu osobu.

Vozač Željko Petričević bio je pretučen u travnju prošle godine, a tada je javno ispričao kako je napad na njega izgledao:

- Ovaj što je bio iza mene udario me šakom u zatiljak, pao sam na pod i tu je krenulo tamburanje. Bio sam na podu, šake, noge..Spasio me stariji čovjek koji je uletio. Iza sebe sa čuo krik djeteta koje je bilo s majkom - rekao je tada Petričević te dodao i da su nedavno jednog kolegu pošpricali suzavcem, a nešto prije toga i drugog kolegu udarili kacigom u glavu. Unatoč svemu, ništa se nije promijenilo.     

Idi na 24sata

Komentari 157

  • sala 31.07.2016.

    rece djecak ( srednjoskolac , prvi razred ) na ulazu u bus ( zg ) soferu ( ako ga se moze tako nazvat ) da nema novaca za kartu , bi li ga pustio par stanica do skole , tada zetovac koji uzme i nekoliko tisuca kuna na kartama uz onu svoju redovnu placu od 7 do 10 tisuca kuna kaze decku da izvoli van pa kad skupi novce , moze voznja , bravo drzavo i sve one institucije koje se brinu da nam takvi mladi ne idu van iz drzave , ovakvim ponasanjem doci ce dan kad ce takvi jadnici od politicara morati sami od sebe naplacivati placu , fuj

  • OrcaPerestrojka 31.07.2016.

    Trebaju vozači imat pumpericu i samo vidiš lika sa bokserom kak leti kroz vrata 10 metara sa rupom na trbuhu ili u bulji.

  • kasapin 31.07.2016.

    ne treba biti nasilja ali ljudi prometovi vozači i kontrolori su stoka od ljudi, bahati, prepontentni, nadrkani, rođačke veze, nekulturni, autobusi su bez klime, stari , prljavi, uprava prometa posebno smeće ...... kada se vidi i druga strana priće postavlja se pitanje dokle trebaju putnici trpiti

Komentiraj...
Vidi sve komentare