To je to što me zanima!

HUP o outsourcingu: Netočno je da će otpustiti 26.000 ljudi

HUP ističe kako u javnosti vlada kriva percepcija o outsourcingu. Smatraju da se javnost uznemiruje krivim informacijama i radi na tome da se zaustavi reforma
Vidi originalni članak

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) reagirala je na referendum sindikata koji traže Zakon protiv outsourcinga. Smatraju kako u javnosti vlada kriva percepcija o cijeloj priči. Ističu kako 26 tisuća ljudi neće dobiti otkaz, kao što se tvrdi, javlja HTV.

- Mi nemamo jasan plan, a već govorimo o otpuštanjima, velikim troškovima, uznemirujemo javnost s krivim informacijama koji idu u prilog tomu da se reforma zaustavi -rekao je Davor Majetić, glavni direktor HUP-a.

I potpredsjednica Vlade Milanka Opačić komentirala je medijske napise kako je Vlada na rubu da povuče projekt Outsourcinga. Rekla je da ne odustaju, no da se još nisu odlučili ni za jedan od triju ponuđenih modela.

- Odlučit ćemo se za onaj za koji budemo smatrali da je najbolji kako za racionalnije ponašanje unutar javnog sektora, tako i za same radnike. Niti jedan od ta tri modela ne ugrožava radnike u niti jednom njihovom radničkom pravu. Sva tri modela su u igri, in house i outsourcing i mi ćemo vrlo brzo reći za koji smo se opredijelili -  poručila je potpredsjednica Vlade.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • 15.06.2014.

    Robovlasništvi i ništa drugo ...

  • AnteTomi 13.06.2014.

    u kojoj ja državi živim?

  • AnteTomi 13.06.2014.

    svinj neznaju nuišta nego pljačkat. narod pa dajte potpis da bandi pomrsimo račune

Komentiraj...
Vidi sve komentare