To je to što me zanima!

HUP ogorčen: Tko će platiti nove direktore, aute i urede?!

Odluka o osnivanju novih državnih tvrtki i jačanju uloge države u gospodarstvu je jednako neprihvatljiva koliko i neshvatljiva, kaže HUP o novoj odluci Vlade
Vidi originalni članak

Hrvatska udruga poslodavaca neugodno je iznenađena odlukom Vlade kako će odustati od jedine ozbiljnije reforme u državnoj i javnoj upravi koju je najavljivala, izdvajanja uslužnih djelatnosti u javnom i državnom sektoru.. HUP smatra da je odluka donesena pod pritiskom partikularnih interesa te je još jedan dokaz slabosti Vlade u provođenju nužnih reformi, što 'zabrinjava'. 

- Odluka o odustajanju od izdvajanja uslužnih djelatnosti i umjesto toga odabir modela 'spin off-a', odnosno osnivanje nove državne tvrtke, duboko je neodgovorna prema svim poreznim obveznicima, bili oni poslodavci ili zaposlenici u javnom ili privatnom sektoru - priopćili su i dodali:

- Odluka o osnivanju novih državnih tvrtki i jačanju uloge države u gospodarstvu je jednako neprihvatljiva koliko i neshvatljiva.

Pitaju se tko će sve to platiti jer svaka nova državna tvrtka treba političke direktore, tajnice, srednje i niže menadžere, nove automobile, novu uredsku opremu i materijal, nove prostore...

Izdvajanjem u privatni sektor moglo se uštedjeti oko 700 milijuna kuna godišnje, ali ne na račun zaposlenih. Vlada u modelu 'spin off-a' računa na uštede od oko 280 milijuna kuna godišnje, pa se u HUP-u pitaju kome je u interesu da porezni obveznici za istu uslugu godišnje plaćaju skuplje više od 400 milijuna kuna.

Podsjetimo, čistačice, kuhari, zaštitari i vozači koji su zaposlenici države ipak neće raditi za privatne tvrtke već će država osnovati jedno trgovačko društvo s 24.000 zaposlenih i u njemu objediniti te službe iz svih državnih institucija. Zaključili su kako je to najmanje stresno za zaposlene.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • bajica1009 17.06.2014.

    Mudriniću šta ti imaš teći pa dobit od ThT-a odlazi van a ova i prošle vlade nikako da ukinu preplatu pa da vidimo kako ćeš poslovati.

  • Herzog(315178) 17.06.2014.

    Neka "uhljebljivači"si zarade sami plaću i kupe auto po želji ,čeka ih tržište neka pokažu svoje sposobnosti i vrline .

  • ĐuroKojot 17.06.2014.

    To vam se zove ;Iznalaženje načina za pogodovanje,al nikako neide,i kulega joj Ostojić je pokušao s đipovima.Možda velim treća sreća.

Komentiraj...
Vidi sve komentare