To je to što me zanima!

HUS i SSSH žele se ujediniti: Bit će najveći sindikat u zemlji

Konačna odluka donijet će se 20. travnja. Ako prijedlog bude prihvaćen imat će 150 tisuća članova. Pregovore su potvrdili i predsjednici središnjica Novosel i Matijašević
Vidi originalni članak

Hrvatska udruga sindikata (HUS) i Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) pregovaraju o ujedinjenju, a pregovore su za Lider potvrdili predsjednici dviju središnjica Mladen Novosel (SSSH) i Ozren Matijašević (HUS).

Končana odluka donijet će se 20. travnja, a ako dođe do okrupnjivanja to će biti najviše sindikalno tijelo s najvećim brojem članova u Hrvatskoj. Navodno je najvažniji razlog spajanja prijedlog novog zakona o reprezentativnosti poslodavaca i sindikata koji bi trebao definirati tko može predstavljati sindikate u GSV-u.

Iako su prijedlog zakona popljuvali i sindikati i struka on će najvjerojatnije biti usvojen. HUS i SSSH svjesni su da će žurni zakon proći pa već sada svojim ujedinjenjem zauzimaju buduće položaje kao najvažniji predstavnici radnika sa 150 tisuća članova. 

Okrupnjivanje bi moglo omogućiti poslodavcima da za jednim stolom rješavaju otvorena pitanja s radničkim predstavnicima. 


Idi na 24sata

Komentari 10

  • feba 23.03.2012.

    Zašto ne vjerujem da su se okupili i udružili za radnike nego za fotelje?

  • Hrvoje Horvat 22.03.2012.

    pas mater koja bu to snaga bila, a tek za 1 maj kad navale na gratis grahčinu

  • JerkoKC 22.03.2012.

    Također i svi drugi sindikati moraju se ujediniti u jednu središnjicu.Tada se jedino poslodavci mogu bojati sindikata.Ovako razjedinjene iskorištavaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare