To je to što me zanima!

Huti otkrili: 'Spremamo vojno iznenađenje u Crvenom moru'

SAD i Ujedinjeno Kraljevstvo pokrenuli su raketne napade na više od desetak ciljeva hutista u Jemenu kao odgovor na 'povećanje napada' te terorističke organizacije na teretne brodove u Crvenom moru
Vidi originalni članak

Militantna skupina Huti poručila je kako priprema vojna iznenađenja na Crvenom moru. Njihov vođa Abdul Malik al-Houthi otkrio je kako će neprijatelja iznenaditi s 'neočekivanom' vojnom operacijom, prenosi Reuters.

Huti su od sredine studenog pa sve do sada brojnim bespilotnim letjelicama i raznim projektilima gađali neprijateljske brodove zbog solidarnosti s Palestincima u Gazi.

ŽESTOKI UDAR VIDEO Ovo je moćni američki F18 Hornet: Pogledajte kako uzlijeće za napad na Hute

Zbog agresije u Crvenom moru, stao je globalni transport te su tvrtke morale preusmjeriti brodove na duža putovanja.

SAD i Ujedinjeno Kraljevstvo pokrenuli su raketne napade na više od desetak ciljeva hutista u Jemenu kao odgovor na 'povećanje napada' te terorističke organizacije na teretne brodove u Crvenom moru.

U zajedničkoj operaciji gađali su vojne objekte, poput skladišta oružja, dronove, sustave protuzračne obrane, radare i helikopter te druga bespilotna površinska i podvodna vozila.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • 01.03.2024.

    Amerika da hoće može sravnit sa zemljom te Hute! Ali neeee, njima odgovara da ta kriza što duže traje, isto kao i sa Ukrajinom. Na osnovu toga cijene idu u Nebo! To banda želi.

  • Ivan Ivić 882 01.03.2024.

    Jedino Amerikancima smetaju Huti, ima li ta država Jemen veća nalazišta nafte ili nekih drugih plemenitih metala pa da počne agresija na njih od amerikanaca.

  • Antimor 01.03.2024.

    Nadam se da će i američko-izraelski teroristi biti iznenađeni. Neugodno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare