To je to što me zanima!

Hvaranina (60) prebili bejzbol palicama usred bijela dana

Dva napadača su Živku Petričiću nanijeli teške tjelesne ozljede. Njegova psa su poprskali suzavcem, a njega su oborili na pod. U KBC Split šivali su mu glavu
Vidi originalni članak

Dvojica muškaraca u utorak ujutro su na Hvaru bejzbol palicama premlatila Živka Petričića (60) i nanijeli mu teške tjelesne ozlijede. Živko je krenuo sa psom u šetnju ustaljenom rutom i nije odveć obraćao pažnju na dvojicu muškaraca koji su šetali iza njega. Odjednom su psa poprskali suzavcem, izvukli bejzbol palice i bez riječi navalili na Živka. Napadače opisuje kao mršavog, 170 centimetara visokog muškarca te deset centimetara većeg debeljka plave kose. 

- Oborili su me na pod i iskreno rečeno ne znam koliko dugo su me mlatili. Izudarali su me po glavi i cijelom tijelu pa pobjegli, kaže Živko. Pridigao se sav krvav, uspio se dovući do kuće i pozvati hitnu pomoć. Prebacili su ga u KBC Split na pretrage, te su mu šivali glavu na tri mjesta. Policija je u bolnici uzela njegovu izjavu i izuzela krvavu odjeću. 

Živko se već tri godine bori protiv buke koja dopire iz klubova i restorana poslije ponoći te smeta turistima i mještanima. Prošle je godine organizirao peticiju koju je potpisalo 555 Hvarana. Upravo zato smatra da je svojim aktivizmom zasmetao ugostiteljima koji zarađuju velike novce ne poštujući odredbe o količini dozvoljene buke. 

- Sumnjam na vlasnike restorana Veneranda i Carpe Diem Stipanska, da su naručili moje premlaćivanje, odrješit je Živko. Ogorčen je, jer dok oni mlate velike pare, zbog njihove buke mu bježe gosti i više se ne vraćaju. Njegov sin Željko je nakon napada na oca zatražio policijsku zaštitu, no još ne zna hoće li je dobiti. 

- Već 16 godina živim na Hvaru koji mi je najljepše mjesto na Jadranu. Ukoliko će moje premlaćivanje doprinijeti da on bude još ljepše i mirnije mjesto, onda mi nije žao.", kaže Živko.


Idi na 24sata

Komentari 39

  • tttinkyyy 18.07.2012.

    ja sam godinama ljetovala na hvaru i mogu reći da je tamo van sezone, baš kao i na svim drugim otocima, mrtvilo i pustoš...znači kao grci/španjolci/talijani i svi ostali koji poput nas žive od tih par ljetnih mjeseci turizma, trebali bi pregrist govno i sve što nam smeta i prilagodit se tim turistima od kojih uzimamo ili mislimo uzet pare...od 9. ionako do 6. sljedeće godine mogu spavati po cijele božje dane...a to da mu se gosti bune na buku je laž, jer tko ide na hvar zna što tamo može očekivati, hrpetinu ljudi i buku po cijele noći, osim toga na hvaru ima dijelova koji su van grada i nema apsolutno nikakve buke...a tko iznajmi apartman ili stan u samom gradu nemože očekivati da od ponoći ima apsolutnu tišinu jer nije došao na aljasku već u turističko središte...žao mi je što su ga premlatili, ali imala sam i sama prilike vidjeti takve pacijente koji su u ponoć dolazili u kafić i prijetili osoblju da ugase muziku, odnosno slali murju da tera goste i sl. tak da se ne čudim ako je tako nešto izvodio da je dobio po piksi

  • Šubidubidu 18.07.2012.

    U jeku turističke sezone svi bi trebali biti tolerantniji. Fizički napda na čovjeka je za svaku osudu.

  • hadzostrogi 18.07.2012.

    Sezona teaje 3 mjeseca, i zasto se ne potruditi i zaraditi.Sad bi oni najradije da ako moze turisti ostave pare i ne pojave se,Vjerovatno je stari svojim ispadima nekome smanjio kruh.Ko ga jebe namcorasta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare