To je to što me zanima!

HŽ nastavlja tradiciju: Prvi direktni vlak od Osijeka do Splita zakasnio čak 83 minute

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Radi se o novoj sezonskoj liniji koja je prema voznom redu trebala voziti samo nekih 13 sati, pa bi bilo suludo da putnici u vlaku ne provedu i koji sat više...
Vidi originalni članak

Nakon što se HŽ pobrinuo da uvede novi sezonski vlak koji će spajati Osijek i Split, pobrinuo se da i njihov prvi vlak na toj relaciji zakasni - samo 83 minute.

Radi se o noćnom vlaku s restoranom i vagonima za spavanje, a radi se o liniji koju su Slavonci čekali 30 godina. Ne bi im zato trebalo biti teško čekati ni oko 13 sati, koliko traje putovanje bez kašnjenja. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Željko Ukić, predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza, ispričao se svim putnicima.

- Nadam se da ćemo mi te stvari otkloniti i da do takvih kašnjenja u budućnosti neće dolaziti - izjavio je Ukić, koji je na dočeku vlaka ustvrdio kako su ovom linijom povezai svih pet slavonskih županija prema Dalmaciji.

- Zadnji vlak iz Osijeka prema Splitu išao je devedesetih godina te smo ovim projektom pokušali povezati cijelu kontinentalnu Hrvatsku. Tako smo povezali svih pet slavonskih županija prema Dalmaciji i omogućili hrvatskim građanima da na ovaj način mogu kvalitetno putovati željeznicom - rekao je, a prenosi Telegram.

ŽELJEZNIČKI PROMET HŽ Putnički prijevoz u 2024. s gotovo 70 novih vlakova

Vlak je iz Osijeka krenuo u 20 sati, a išao je preko Našica, Virovitice i Bjelovara. U Zagrebu su mu se priključiti vagoni iz Vinkovaca, a u Splitu je po voznom redu trebao biti u 8.42. No nije.

Važno je napomenuti i kako će putovanje u suprotnom smjeru trajazi oko pola sata duže, gdje bi novi vlak iz Splita krenuo u 22.06, a u Osijek došao u 11.36.

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • grintava 03.07.2022.

    Vlak kasnija više od sata. Ljudima pobiga trajekt za Vis u 9 sati. Slijedeći je u 15 sati.

  • ursuss 02.07.2022.

    Jesu ll to Plenković i Njonjo došli sa njime...

Komentiraj...
Vidi sve komentare