To je to što me zanima!

HŽ Putnički prijevoz će ukinuti neke linije jer nije bilo putnika

Na većini linija na kojima se vozni red mijenja, prorijedit će se linije tijekom vikenda, a neke će vikendom zamijeniti autobusi. Novi vozni red uvodi se od 24. travnja
Vidi originalni članak

Iz HŽ Putničkog prijevoza obavijestili su da će u četvrtak javnosti iznijeti novi vozni red te će se od 24. travnja neke linije u potpunosti ugasiti. Uz to će se čitav vozni red smanjiti za deset posto, odnosno toliko će linija biti manje. 

Na većini linija na kojima se vozni red mijenja, prorijedit će se linije tijekom vikenda, a neke će vikendom zamijeniti autobusi. 

Iz HŽ Putničkog prijevoza pojašnjavaju da se ukidaju oni vlakovi na kojima je bilo malo putnika pa su troškovi bili drastično veći od prihoda. Doznajemo da se na nekim linijama znalo voziti svega nekoliko putnika.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Halo Bing, kako brat 10.04.2014.

    Ako inovativni timovi menađera HŽ-a, zbog nezadovoljstva malim plačama od 5 do 10000 eura nemaju ideja, kak u svojoj voljenoj firmi prišparati koju kunu, evo dala bi im jednu ideju moja malenkost. VLAKOVI NA PUTNIČKI POGON!!!. Putnici nek sami guraju vagone do odredišta, mjesto lokomotiva, kojih ionak nema dost, a koje jesu ionak su pravljene još za doba stanovitog Brežnjeva iz još stanovitije države zvane SSSR. Elem, o čemu se radi. Putnike podjeliti u dvije grupe. Jednu koja gura i drugu koja sjedi u vagonima. Grupe se na pola puta izmjenjuju tako da svaki putnik može imati i dnevnu tjelovježbu i puni doživljaj putovanja HŽ-om.Putnici bi 100% bili sretni kaj na svakodnevnim putovanjima na posal (ko ga ima) više nebi morali ubijati vrijeme gledajući kroz prljave i mutne prozore vlakova, promatrajući sive i neuređene livade. Em kaj bi im putovanje vlakom bilo zabavnije, putnici imali i osječaj da su korisni društvu i državi jer čine nešto korisno. K tomu još, ako se spomenuti menađeri i ing-ovi HŽ-a te ostali još neotkriveni vlasnici šoping diploma sa prometnog fakulteta,, još nisu sjetili, evo da ih podsjetim. Vlakovi na putnički pogon puno su bolji za okoliš, za zdravlje samih putnika, za poslovanje HŽ-a i da je zapravo ovako bolje za sve.

  • fast949 10.04.2014.

    Ipak uprava HŽ-a nema znanja o prevozu putnika ,prvo stavila je cijene karata kao da putuješ autobusom, umijesto da smanji da bih bio što veći priliv putnika .Vozne redove prave kako njima odgovara da bih oni došli na posao.Vlakovi kasne u sva četri godišnja doba što ne moraju. Lakše liniju ukinuti nego promisliti kako privuči putnika.

  • ursuss 10.04.2014.

    Po toj logici treba ukinuti Vladu i Sabor jer nema pozitivnih rezultata- svaki dan dug sve veći....sramota

Komentiraj...
Vidi sve komentare