To je to što me zanima!

HŽ ukida centar Osijek, idući mjesec posao gubi 60 radnika

Do kraja godine posao će izgubiti njih 200. Umjesto regionalnog centra u Osijeku otvorit će se dva u Vinkovcima i Koprivnici. Sindikati su najavili prosvjed 3. svibnja
Vidi originalni članak

Hrvatske željeznice ukinut će Prometnu sekciju u Osijeku, a na osječkom području u idućih mjesec dana otkaz će dobiti šezdeset radnika. Do kraja godine posao će izgubiti njih 200. Umjesto regionalnog centra u Osijeku otvorit će se dva nova u Vinkovcima i Koprivnici, javlja T-portal.

Sindikat željezničara upozorava da su otpuštanja najmanje kreativna mjera štednje, s obzirom da pod 1990. godine HŽ nije ništa uložio u Slavoniju. 

Regionalni povjerenik Sindikata željezničara Marko Brekalo najavio je prosvjed ispred zagrebačke uprave HŽ-a 3. svibnja. Traže da Vlada počne ulagati u infrastrukturu, opremu, lokomotive i vagone.

Iz Uprave HŽ-a poručili su da osim otpuštanja radnika planiraju smanjiti broj razina odlučivanja, objediniti više organizacijskih jedinaca u jednu, kao i očuvati djelatnosti vezane uz održavanje infrastrukture kako bi se podigla efikasnost i produktivnost. 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • imagine 01.05.2012.

    uzas...šta nas odma nisu dali Srbima.....Šta će im centar na granici kod Srbije, to sam da švercat mogu ....gamad... neznam koji im je plan al se u središnju Slavoniju sve do Osijeka ništa ne ulaže..sve se zatvara ...a u Baranji još gora priča...

  • brpljok 28.04.2012.

    Rim je više ulagao u svoje Istoćne provincije nego zagreb u Slavoniju. Ave Cezare e morituri de salutante.

  • brpljok 28.04.2012.

    Jel nije Slavonija dosta propatila, Zagreb se prema Slavoniji ponaša kao nekada Beograd prema Hrvatskoj. Sramota.

Komentiraj...
Vidi sve komentare