To je to što me zanima!

HZZO kaznio doktora za lijekove koje nije propisao

Doktor Darije Crnić kažnjen je s opomenom i 10 posto manjom mjesečnom glavarinom. Kaže da je to oko 3000 kn manje no što su mjesečne režije
Vidi originalni članak

Nakon inspekcijske kontrole HZZO-a o potrošnji lijekova i otvorenim bolovanjima, doktor Darije Crnić kažnjen je s opomenom i 10 posto manjom mjesečnom glavarinom. Doktor kaže da je to oko 3000 kuna manje. Doktor Crnić radi u zdravstvenoj stanici Prečko i skrbi za 1882 pacijenta.
- Tri sata dvije su inspektorice pregledavale dokumentaciju. Došle su s popisom od oko 30 pacijenata i lijekova koje uzimaju. Neki od njih terapiju su počeli uzimati i pet godina prije nego li sam uopće došao u Prečko - priča Crnić. Smatra da nije u redu dati mu kaznu ako nikad prije nije bilo primjedbi na njegov rad, i to za lijekove koje su pacijentima preporučili specijalisti.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • alesiaj 19.03.2009.

    Zdravstvo nam je u totalnom klincu. Sramota, sramota, sramota. Treba skidati cijene preprodavačima koji najviše zarađuju na lijekovima, instrumentima i ostalom. Treba mijenjati sustav...liječnici specijalisti nek bar 2 puta mjesečno odlaze u manja središta, smanjit će se gužve, redovi, nepotrebne liste čekanja, putni troškovi a i troškovi uzimanja slobodnog danana poslu. Uvedite obvezu sistematskog pregleda svim zaposlenima jednom godišnje. Povećat će se zdravstveni standard, a umanjit će se u konačnosti silni troškovi. Il to nekom nije u interesu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare