To je to što me zanima!

I. Dačić se ipak na sastanku rukovao s Hashimom Thaçijem

Rekao sam mu koliko je Kosovo njegovo, toliko je i moje. Ja sam rođen na Kosovu, rekao je premijer Ivica Dačić nakon sastanka s Thaçijem i Catherine Ashton
Vidi originalni članak

Srpski premijer Ivica Dačić ipak se rukovao s kosovskim premijerom Hashimom Thaçijem. Njih dvojica susrela su se danas u Bruxellesu na sastanku s Catherine Ashton, visokom predstavnicom EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku. 

Sastanak koji je trajao više od sat i pol vremena počeo je rukovanjem dvaju premijera, saznaje beogradski Blic. 

- Susret je bio profesionalan. Rukovali su se jer tako nalaže naš protokol – rekao je izvor blizak Catherine Ashton. Njihov zajednički sastanak uslijedio je nakon što je Ashton imala prvo odvojene sastanke, prvo s Dačićem, a onda i s Thaçijem. 

Ashton je nakon sastanka priopćila kako je održala sastanak s dvojicom premijera i da je prošao u "dobroj i konstruktivnoj atmosferi". 

- Čvrsto vjerujem da je dijalog u interesu obje strane. Cilj je dijaloga unaprijediti živote ljudi i pomoći pri rješavanju problema te tako približiti Srbiju i Kosovo Europskoj uniji – priopćila je Catherine Ashton.

Dačić je nakon susreta s Thaçijem kazao da je tema sastanka bila dogovor o dijalogu te da će se ponovno sastati u studenome. 

- Rekao sam mu koliko je Kosovo njegovo, toliko je i moje. Ja sam rođen na Kosovu – rekao je Dačić.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • amanzaman 20.10.2012.

    dobro rukovali se i franja i sloba pa sta . big news

  • ping-pong 19.10.2012.

    Rođen je u Peći, kakve argumente on ima to je za nevjerovati ! Siniša Mihajlović je rođen u Vukovaru, pa nije Hrvat i Vukovar nije Srpski!

  • marlboro1 19.10.2012.

    A sto lazete hrvate, kad se uopste nisu rukovali??!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare