To je to što me zanima!

I dalje gori kod Skradina, kod Drniša i Vrpolja ugašeni požari

Požari kod Drniša, Vrpolja i Vodica su ugašeni. Na požarištu na području Trogira i dalje je u tijeku saniranje i dežurstvo. Saniran je i požar kod mjesta Sitno Donje
Vidi originalni članak

Požar na otvorenom prostoru na području Bratiškovaca kod Skradina, koji je buknuo 18. kolovoza, još nije ugašen. Požarom je zahvaćena borova šuma i nisko raslinje na površini od oko 500 hektara. Tijekom jučerašnjeg dana u gašenju požara sudjelovali su pripadnici Državne intervencijske postrojbe Split, Šibenik i Zadar, županijske vatrogasne snage te vatrogasci iz izvanrednih dislokacija angažiranih iz Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorska, Sisačko-moslavačke županija te Zadarske županije - ukupno 138 vatrogasaca s 39 vozila. Također su tijekom dana u više navrata djelovale i zračne snage - 3 kanadera, jedan Air Tractor te dva helikoptera.

Ponovno se aktivirao požar kod Komina koji je lokaliziran 16. kolovoza. Gorjelo je na predjelu Desne u močvarnom području gdje je vrlo teško pristupiti s vatrogasnom tehnikom. Opožareno je oko hektar mješovitog raslinja. U saniranju požarišta sudjelovali su JVP Metković i Ploče te DVD Kula Norinska s 12 vatrogasaca i 4 vozila te 1  Canadair PP NOS-a OS RH.

Požari kod Drniša, Vrpolja i Vodica su ugašeni. Na požarištu na području  Trogira  i dalje je u tijeku saniranje i dežurstvo. Saniran je i požar kod mjesta Sitno Donje blizu Žrnovnice.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • GoranMacha 22.08.2012.

    Bio tamo, gasio dva dana, selo potpisalo peticiju da nesmijemo spavati u školi, spavali u vatrogasniom domu na igralištu, tuša nismo imali , wc nam zakljucali, eto tako je to kad ideš nekome pomoći a oni te gledaju kao zadnje smeće, sram vas bilo.

  • ribić2 21.08.2012.

    A dali bi vraćanje koza i ovaca u Dalmaciju, i koliko, pomoglo vatrogascima, odnosno smanjile površine koje su sad obrasle lakogorivom suhom travom i grmljem, koje bi ovce i koze donekle popasle i obrstile.

  • Markoo1995 21.08.2012.

    nadam se da će vatrogasci i ovo uspjeti ugasiti....ma siguran sam 100% da hoće koliko su ove godine ugasili požara zaslužili su da im se spomenik digne

Komentiraj...
Vidi sve komentare