To je to što me zanima!

I Estonija zabranila emitiranja televizijama na ruskom jeziku

Estonija se u petak pridružila susjednoj Latviji u zabrani emitiranja za televizijske kuće na ruskom jeziku, odgovarajući i tako na rusku invaziju na Ukrajinu
Vidi originalni članak

Estonska agencija za zaštitu potrošača i tehničke propise (TTJA) na jednu godinu je zabranila emitiranja ruskim kanalima RTR Planeta, NTV Mir, Rossija 24 i TV Centre International. Slična zabrana uvedena je za televiziju Belarus 24.

'S VAMA ĆU LAKŠE PREGOVARATI' VIDEO Putinov govor: Pozvao vojsku da preuzme vlast, rekao da su to nacisti i narkomani

TTJA svoju odluku temelji na govoru ruskog predsjednika Vladimira Putina u četvrtak, u kojem je ruski čelnik opravdavao invaziju na Rusiju. TTJA je priopćio da su emisije bile u suprotnosti sa zabranom poticanja na počinjenje kaznenog djela i da su narušile javnu sigurnost.

„Izvanredna vremena zahtijevaju odlučno djelovanje. Mi smatramo da su određene televizije u estonskom informativnom prostoru prešle prag tolerancije“, naveo je u priopćenju predsjednik TTJA Kaur Kajak.

UKRAJINA TVRDI: Od početka invazije ruske snage ostale bez 2800 vojnika

Latvija je u četvrtak uvela zabranu emitiranja televizijskih kuća na ruskom jeziku. U obje baltičke zemlje živi značajan broj pripadnika ruske manjine.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • prokurator 25.02.2022.

    dok ovo pišem slušam aleksandra nikolajeviča skrjabina, ali mogu reći da je putin pored ekonomije oštetio i rusku kulturu za naredna desetljeća. krenuće od medija, pa će bilo što rusko biti bojkotirano.

Komentiraj...
Vidi sve komentare