To je to što me zanima!

I Hebrang i Tadić su protiv pomilovanja Siniše Rimca

Revolt: Mesićevu odluku o smanjenju kazne Siniši Rimcu, ubojici djevojčice Aleksandre Zec (12), osudilo je više političara različitih predznaka
Vidi originalni članak

Pomilovanje ratnog zločinca Siniše Rimca antieuropska je i anticivilizacijska gesta koja se ničim ne može opravdati, izjavio je srpski predsjednik Boris Tadić. Tim je riječima prokomentirao odluku Stipe Mesića da Siniši Rimcu smanji osmogodišnju zatvorsku kaznu za jednu godinu.
- Kada odlazeći predsjednik  pomiluje zločinca koji je ubijao srpsku djecu samo zato što su druge nacionalnosti, onda je to čin za svaku osudu i odluka s onu stranu razuma. Mesić je uzvrati da Rimca nije pomilovao zbog zločina, nego zbog okolnosti. Rimcu je, navodno, treće dijete na putu. U vrijeme kad je  ubio djevojčicu Aleksandru Zec (12) imao je 18 godina, a koncem 1991. srpski pobunjenici u Vukovaru pobili su mu cijelu obitelj. Pomilovanje su osudili i hrvatski političari Andrija Hebrang, Tonino Picula i Milorad Pupovac. Obitelj Zec nije komentirala slučaj.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Darkman 11.01.2010.

    Jako je bitno dali je priznao zločin i dali se kaje radi toga ili ne. Zločin je zločin i za to treba odgovarati.

  • BEEP 11.01.2010.

    Ma kakvo pomilovanje zbog djece ili zbog toga što je imao \"samo\" osamnaest kad je ubio tu djevojčicu od 12 godina ( ona nije bila nikakav vojnik ili pobunjenik ). Žao mi je što su mu pobili obitelj to nitko ne bi treba doživjeti, ako je trebao nekoga ubiti onda to nije trebalo biti nevino dijete. Što se tiće njegove djece ona i dalje imaju oca i mogu ga viđati a roditelji te djevojčice mogu je posječivati samo na groblju. MA KAKVO POMILOVANJE.

  • svi_smo_doma 11.01.2010.

    I ja sam protiv ovog pomilovanja, ne zato što je dijete bilo srpsko, nego zato što je ovaj gad ubojica i nije mu mjesto među ljudima. Što se tiče spodobe koja s njim ima troje djece, mogu reći samo fuj!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare