To je to što me zanima!

I hrvatski stručnjaci istražuju smrt predsjednika Makedonije

Bivši makedonski predsjednik, šest članova makedonskog izaslanstva i dva člana posade poginuli su 26. veljače 2004. kada je avion udario u planinu kod Mostara
Vidi originalni članak

Nova istraga o zrakoplovnoj nesreći u kojoj je 2004. godine kod Mostara poginuo makedonski predsjednik Boris Trajkovski trajat će od šest mjeseci do godinu dana i vodit će je međunarodni tim sastavljen od stručnjaka iz BiH, Srbije, Hrvatske i Makedonije, najavio je glavni istražitelj Omer Kulić. 

Bivši makedonski predsjednik, šest članova makedonskog izaslanstva koji su krenuli na međunarodnu konferenciju u Mostaru i dva člana posade, poginuli su 26. veljače 2004. kada je, kako je utvrđeno prvom istragom, zrakoplov udario u obližnju planinu zbog pilotske greške. 

Istraga o padu zrakoplova je ponovo otvorena u prosincu protekle godine na zahtjev Makedonije, nakon što su makedonski MUP i Ministarstvo prometa BiH prikupili nove materijalne dokaze. 

Istragu o padu "Kingera" će voditi 15-člani međunarodni tim, u kojem su stručnjaci iz BiH, Srbije, Hrvatske i iz Makedonije, ali se njihova imena ne objavljuju zbog mogućnosti utjecanja na njihov rad. 

Kulić je istaknuo kako izvješće sačinjeno na osnovu prvobitne istrage o nesreći nije zadovoljavajuće jer je rad završen za nepuna dva mjeseca. 

U okviru istrage, planirano je da se, između ostalog, napravi i simulacija kobnog leta s istim tipom zrakoplova, a bit će vještačeni i instrumenti zrakoplova, koji su kalibrirani u Beogradu, kao i avioservis u Njemačkoj gdje je "Kinger" bio servisiran.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • sonny42 11.02.2013.

    Nisu naši stručnjaci loši...samo kada hoće...ili kada im se nešto dojavi.Cijela ta ekipa je manje-više 'ista škola' pa će im završno mišljenje barem biti isto...

  • ivanfilip 10.02.2013.

    Ma jeli moguće da u pomanjkanju elementarnog napretka ,ideja,odgovornosti,vizije,poštenog i predanog rada.. oni nas snažno vuku unazad nudeći nedovršene istrage,jeftina sjećanja,"nove "podatke o milom vlastodršcu koji je Goli otok ima za iživljavanje prema neistomišljenicima...kaj je ovo...suludo putovanje unatrag???!

  • Yassa 10.02.2013.

    nema tu pomoći sve je to isto kao prije 100godina

Komentiraj...
Vidi sve komentare