Obavijesti

News

Komentari 13

I hrvatski stručnjaci istražuju smrt predsjednika Makedonije

I hrvatski stručnjaci istražuju smrt  predsjednika Makedonije
3

Bivši makedonski predsjednik, šest članova makedonskog izaslanstva i dva člana posade poginuli su 26. veljače 2004. kada je avion udario u planinu kod Mostara

VIDEO

Nova istraga o zrakoplovnoj nesreći u kojoj je 2004. godine kod Mostara poginuo makedonski predsjednik Boris Trajkovski trajat će od šest mjeseci do godinu dana i vodit će je međunarodni tim sastavljen od stručnjaka iz BiH, Srbije, Hrvatske i Makedonije, najavio je glavni istražitelj Omer Kulić. 

Bivši makedonski predsjednik, šest članova makedonskog izaslanstva koji su krenuli na međunarodnu konferenciju u Mostaru i dva člana posade, poginuli su 26. veljače 2004. kada je, kako je utvrđeno prvom istragom, zrakoplov udario u obližnju planinu zbog pilotske greške. 

Istraga o padu zrakoplova je ponovo otvorena u prosincu protekle godine na zahtjev Makedonije, nakon što su makedonski MUP i Ministarstvo prometa BiH prikupili nove materijalne dokaze. 

Istragu o padu "Kingera" će voditi 15-člani međunarodni tim, u kojem su stručnjaci iz BiH, Srbije, Hrvatske i iz Makedonije, ali se njihova imena ne objavljuju zbog mogućnosti utjecanja na njihov rad. 

Kulić je istaknuo kako izvješće sačinjeno na osnovu prvobitne istrage o nesreći nije zadovoljavajuće jer je rad završen za nepuna dva mjeseca. 

U okviru istrage, planirano je da se, između ostalog, napravi i simulacija kobnog leta s istim tipom zrakoplova, a bit će vještačeni i instrumenti zrakoplova, koji su kalibrirani u Beogradu, kao i avioservis u Njemačkoj gdje je "Kinger" bio servisiran.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
VIDEO Nevrijeme je stiglo: Tuča i kiša u Slavonskom Brodu, a zahvatilo je i Zagreb i okolicu
IZDALI ŽUTI ALARM

VIDEO Nevrijeme je stiglo: Tuča i kiša u Slavonskom Brodu, a zahvatilo je i Zagreb i okolicu

Državni hidrometeorološki zavod ranije je najavio grmljavinsko nevrijeme u Hrvatskoj. Objavili su upozorenje i žuti alarm, a oko 17 sati kiša i led su pogodili dio Slavonije. Javili su nam to čitatelji iz Slavonskog Broda. Iza 18 sati, pogoršalo se i u okolici Zagreba.