To je to što me zanima!

I Josipović komentirao: Potez Šimunića potpuno neprimjeren

Predsjednik države smatra da Hrvatski nogometni savez mora o tome dobro razmisliti jer, kaže Josipović, nogomet je više od sporta, on je i društvena poruka
Vidi originalni članak

Gledao sam sinoć utakmicu i bio zadovoljan rezultatom, čestitam našoj reprezentaciji, rekao je Ivo Josipović u razgovoru za Media Servis i dodao kako neće ići na Svjetsko prvenstvo u Brazil jer smatra da taj trošak nije primjeren za državu. Osvrnuo se i na potez Joea Šimunića, koji je nakon utakmice skandirao 'Za dom spremni'. 

Smatra da Hrvatski nogometni savez mora o tome dobro razmisliti jer, kako je rekao, nogomet je više od sporta - nogomet je i društvena poruka. 

- Je li gospodin Šimunić ušao u kažnjivu zonu, jer znamo da je izražavanje ili propagiranje totalitarnih režima i zločinačkih režima kažnjivo, ja o tome ne mogu reći, ali da je riječ o potpuno  neprimjerenom potezu o kojem doista moraju razmisliti u Nogometnom savezu, ako žele imati vjerodostojnost, to je točno - rekao je Josipović. 

Skandal u Vukovaru utjecao na ugled Hrvatske

Rekao je da je nedavni događaj u Vukovaru vrlo loše utjecao na ugled Hrvatske, a skupljanje potpisa za referendum o dvojezičnosti, što je pokrenuo Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, Josipović smatra nepotrebnim

Protiv je referenduma o braku ali poziva sve da izađu na njega

Rekao je i da je protiv referenduma o definiciji braka jer to nosi lošu, diskriminatornu poruku. 

- Želio bih našim građanima i građankama reći, bez obzira kojeg su mišljenja, demokratsko je pravo svakoga da bude za ili protiv na referendumu, ali moj poziv je: izađite na referendum. Postoji jedna tendencija posebno u određenim, rekao bih, intelektualnim krugovima da su možda uvrijeđeni pitanjem. Ne! Sad je prilika da izađemo na referendum i kažemo što mislimo o toj materiji - rekao je Josipović.

Idi na 24sata

Komentari 330

  • ludom 21.11.2013.

    Gospodin predsjednik ove napaćene zemlje, bi trebao znati, da je i njegov nekadašnji pokojni lider bio totalitaran. Ili se možda varam? Koliko je pobio političkih neistomišljenika? Osnovao je "Goli otok". A njegovi sljedbenici dan danas na raznoraznim "komemoracijama" pjevaju pjesme koje su pjevali i pripadnici četničkih formacija za vrijeme 2. svj. rata. To sam čuo vlastitim ušima, i nisam mogao vjerovati. To nitko od vas pripadnika komunističke partije, nije osudio, nitko to nije ni spomenuo. Ali kada je u pitanju hrvatstvo svi (znamo koji to) skočite kao da vam je crvena krpa pred očima. Poznata je poslovica za "našu braću" sa istoka, što nisu uspjeli ratom, dobivali su u miru.

  • eminap 21.11.2013.

    sram vas bilo,ostavite šimunića na miru, narod vam nema što jesti,probaj te se malo zamislit,naša djeca su gladna,a mi roditelji propale generacije sve zahvaljujući vama političarima,sram vas bilo,ostavite čovjeka na miru,ispada sad je to najveći problem u našoj jadnoj državi,

  • 21.11.2013.

    Stalno se obraća građankama i građanima. No to nije ukupna populacija Hrvatske.

Komentiraj...
Vidi sve komentare