To je to što me zanima!

I njemu je vruće: Djeca su medu počastila sladoledom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U svim dijelovim Hrvatske temperature su u srijedu prešle 30 Celzijevaca. Rekorder je ipak bio Knin u kojem se živa skočila na 35 stupnjeva
Vidi originalni članak

Medvjedica Eta veselo je istrčala iz nastambe u zagrebačkom zoološkom vrtu i otrčala do svog “otoka”. Navalila je na smrznutu voćnu gromadu. Okretala je ledenu poslasticu, lizala ju sa svih strana i trgala šapama led kako bi se domogla voća.
Na drugom kraju nastambe njezin partner Goran sladio se svojom porcijom sladoleda. Obujmio je šapama osvježenje i slasno grickao voće u ledu. Poslastice su medvjedima, kako bi lakše podnijeli paklene ljetne vrućine, pripremila djeca u dobi od 8 do 12 godina, koja u zoološkom vrtu na “Divljem ljetu” uče o životinjama.
- Narezali smo voće, stavili ga u kantu i napunili vodom te potom stavili u hladnjak.
Morali smo dva dana pričekati kako bi se to sve zaledilo - objasnila je ponosno 11-godišnja Mia. - U sladoledu su jabuke, kruške, banane, grožđe i naranče - dodala je Mijina vršnjakinja Ida. Osim sladoleda, timaritelji nekoliko puta na dan medvjede tuširaju. Medvjedica Eta obožava vodu. Veselo se okretala dok su je tuširali, a najviše joj godi da je hlade po njušci i trbuhu. U jednom je trenutku sjela, podignula šape u zrak i prepustila se mlazu vode. Njezin partner Goran nevoljko je gledao prema šmrku. Prvo je bježao od njega, no poslije je i njemu godilo hladno osvježenje. Nakon toga su oboje legli u hlad i zadovoljni uslugom ubrzo su zaspali.
- Medvjede, nojeve i emue tuširamo, dok majmuni i lavovi više vole vodu u posudi iz koje se sami polijevaju. Nekim životinjama radimo kaljužu u kojoj se valjaju i tako hlade. No najvažnije je da životinje uvijek imaju dovoljno svježe vode za piće  - objasnila nam je zoologinja Maša Ljuština.



HRVATSKA SE PRŽI: U KNINU IZMJERILI ČAK 35 STUPNJEVA
Prema najavama prognostičara cijeli ovaj tjedan biti će iznimno vruće i sparno. U svim dijelovim Hrvatske temperature su u srijedu prešle 30 'Celzijevaca'. Rekorder je ipak bio Knin u kojem se živa u termometru u 15 sati popela na 35 stupnjeva Celzijevih. Slijede ga zatim Sisak, Senj, Osijek, Karlovac, Makarska i Županja sa 33 Celzijevca. Kao i u utorak u nekim dijelovima zemlje mogući su kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • mačak_behemut 14.07.2010.

    Bolje da mu daju maloljetnu prostitutku i vreću kokaina, crni blindirani bmw i puste cecu

  • Mina 14.07.2010.

    Mislim da je medo bio sretan sto je dobio sladoled :) Steta sto mu takav nije svaki dan....

  • Spir1t 14.07.2010.

    Bolje da stave Avu karabtic i Simonu u taj zoloski vrt nego tu superiorno inteligentu zivotnju naspram njih dvije...

Komentiraj...
Vidi sve komentare