To je to što me zanima!

I Nobelovu nagradu za fiziku će "podijeliti" tri znanstvenika

Ovogodišnju Nobelovu nagradu za fiziku dobili su Saul Perlmutter i Adam G. Riess iz SAD-a te Brian P. Schmidt iz Australije. Nagrada je vrijedna 7,8 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Nobelovu nagradu za fiziku ove godine dobila su dva znanstvenika iz SAD-a te znanstvenik iz Australije. Nagradu 'dijele' Saul Perlmutter i Adam G. Riess iz SAD-a te Brian P. Schmidt iz Australije. Nobelova nagrada za fiziku vrijedi 7,8 milijuna kuna, koje će znanstvenici podijeliti. 

Dobitnici Nobela za fiziku otkrili su kako se proširenje Svemira sve više ubrzava. To su otkrili proučavanjem supernove, javlja CNN. Proširenje Svemira uzrokovano je 'mračnom silom', koja je još nepoznata fizičarima. 

Nobelova nagrada za fiziku druga je objavljena nagrada ovog tjedna. Do kraja tjedna će Vijeće za dodjelu Nobelove nagrade objaviti dobitnike u još četiri kategorije. Prošle godine su Nobela za fiziku 'podijelili' britanski znanstvenici Andre Geim i Konstantin Novoselov.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Palmira2 04.10.2011.

    Presmiješno. Alfred Nobel se vjerojatno okreće u grobu. Još veća budalaština nego pokušaj uručivanja nagrade čovjeku koji je preminuo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare