To je to što me zanima!

'I prije su rušili putničke avione da pokažu kako ozbiljno misle'

U zonama ratnih operacija, kaže Josip Milošević, normalno je da civilna zrakoplovna vlast objavi zonu pod pojačanim rizikom i da avioni nad tim područjem ne lete
Vidi originalni članak

Sudski vještak za zrakoplovne nesreće Josip Milošević za Dnevnik Nove TV kazao je kako, ukoliko kontrole letenja pojedinih država ne objave zabranjene zone za letenje, avioni lete po svojim predviđenim putanjama. U zonama u kojima se vode ratne operacije, kaže Milošević, normalno je da civilna zrakoplovna vlast objavi zonu koja je pod pojačanim rizikom. 

- Naravno da zrakoplovi tamo neće letjeti. Takve stvari su se događale više puta u zadnjih 30-ak godina, kada su pojedine vojske rušile putničke zrakoplove koji su ušli u zone vojnih operacija. I oni su znali da se radi o putničkom avionu, ali su ga svejedno rušili da pokažu drugoj strani koliko ozbiljno misle - kazao je Milošević. 

Komentirao je i stanje u malezijskoj kompaniji te kazao kako se odvija velika borba oko vlasništva nad Malaysia Airlinesom, kompaniji koja je donedavno bila u državnom vlasništvu. 

- Možda je namjera da se kompanija uništi i da se preuzmu sva materijalna sredstva kompanije. A područje ratnih operacija gdje na kraju nitko neće odgovarati za to rušenje je zapravo idealna stvar da se avion sruši - zaključuje Milošević. 

Idi na 24sata

Komentari 48

  • daljinac 18.07.2014.

    tko tako misli taj nije normalan !

  • Prva Proleterska 18.07.2014.

    Morate znati , da ima u Poljskoj USA-NATO najnovije radarske sustave , kao protiraketni štit od mogućega raketnoga - atomskoga ili kemijskoga napada - od strane muslimanskih država . Sva pažnja je posvećena baš pravcu iz koje je dolazio avion , pa su stoga elektronski USA-NATO sustavi zabilježili - stalno bilježe- sva događanja tamo do Irana i tako usput i Ukrajine. Za svaku topovsku granatu se zna, ako je ispaljena na daljinu , tad ji treba i visina , pa je sustav odmah i detektira. Sama sreća , da se tu neće moći ništa zabrljati. Pa ta raketa je već identifikovana po položaju ispaljivanja, isti momenat , kad su radarski sustavi jednih ili drugih poćeli pratiti avion i raćunati njegovu putanju. Oruđe je bilo Rusko , radar je bio Ruski , samo da se objave koordinate ispaljivanja pa će biti svima jasno , koja jedinica na zemlji si je to priuštila.

  • Prva Proleterska 18.07.2014.

    Prvi put u životu ćujem za naziv sudski vještak za zrakoplovne nesreće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare