To je to što me zanima!

I Riječani će od travnja plaćati nižu cijenu plina za kućanstva

Sanjenje cijene za kućanstvo, koje na mjesečnoj razini utroši 100 kubika prirodnog plina i prema godišnjoj potrošnji pripada Tarifnom modelu 1 (TM01), značiti i manji račun za u prosjeku 2,62 kune bez PDV-a
Vidi originalni članak

Iz riječkog Energa, tvrtke za proizvodnju i distribuciju plina i toplinske energije, izvijestili su da će krajnja cijena plina za kućanstva na distributivnom području te tvrtke od 1. travnja biti niža za prosječnih 0,93 posto.

Kako navode u priopćenju, Upravno vijeće Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) je donijelo Odluku o iznosu tarifnih stavki za javnu uslugu opskrbe plinom za kućanstva, za razdoblje od 1. travnja do 31. prosinca 2020. godine.

HEP SMANJIO CIJENE Slavoncima će plin pojeftiniti 5,2 posto, račun manji 243 kn

Sukladno toj odluci, krajnja cijena plina za kućanstva na distributivnom području Energa bit će niža.

Iz Energa pojašnjavaju da je "razlog tomu smanjenje referentne cijene plina za 0,0061 kuna po kilovatsatu (kn/kWh) i korekcije varijabilnog iznosa troška za opskrbu plinom u odnosu na 2019. regulacijsku godinu."

Tako će smanjenje cijene za kućanstvo, koje na mjesečnoj razini utroši 100 prostornih metara prirodnog plina i prema godišnjoj potrošnji pripada Tarifnom modelu 1 (TM01), značiti i manji mjesečni račun za u prosjeku 2,62 kune bez PDV-a.

OD 1. TRAVNJA HEP je smanjio veleprodajnu cijenu plina za 8,1 posto

- Niže cijene plina, kao jednog od energenata u proizvodnji, posljedično će smanjiti i cijenu toplinske energije za kućanstva već od travnja, a točan iznos smanjenja Energo će objaviti po okončanom izračunu i odobrenju HERA-e - kaže se u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 19.02.2020.

    Vrlo skoro ce vama plin biti besplatan.Plinara vas pljacka koliko je duga i siroka desetljecima ali vi ste pre glupi da to shvatite ili znate da vas pljackaju a to dozvoljavate.Imali ste para na bacanje pa ste se razbacivali ali sad nema vise love i zivite ko najveca sirotinja.Uskoro ce vam i morovine biti ukinute pa da vas vidimo kako cete glumit bogatase.

Komentiraj...
Vidi sve komentare