To je to što me zanima!

I Rusija bila 'za': UN zahtijeva neometan pristup mjestu pada

Vijeće sigurnosti UN-a je oštro osudilo obaranje Boeinga 777, a za rezoluciju je glasala i Rusija koja je mogla, da je iskoristila pravo veta, blokirati njeno donošenje
Vidi originalni članak

Vijeće sigurnosti UN-a jednoglasno je usvojilo rezoluciju kojom zahtijeva neometan pristup mjestu pada putničkog zrakoplova kompanije Malaysia Airlines u Ukrajini

Kako javlja nizozemski NRC, UN je oštro osudio obaranje Boeinga 777, a za rezoluciju je glasala i Rusija koja je mogla, da je iskoristila pravo veta, blokirati njeno donošenje.

Rezolucijom se traži od svih zemalja i protagonista u regiji da u potpunosti surađuju u međunarodnoj, detaljnoj i nezavisnoj istrazi.

Među UN-ovim zahtjevima su tako i momentalno primirje na području pada zrakoplova, tijela poginulih putnika treba tretirati s poštovanjem, mora se dopustiti pristup tijelima stradalih, ali i pristup mjestu pada zrakoplova kako bi se mogla provesti detaljna istraga.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Yassa 22.07.2014.

    tovare ameri rusima sve a ovi kuleri do kuda to može ići , a iza svega čini mi se stoji njemačka

  • Snygging 22.07.2014.

    Ko je oborio još se ne zna ali se nadamo da se utvrdi (Rusko oružje može svatko kupiti dali direktno ili preko posrednika, čak i USA, tako da vrsta naoružanja nema apsolutno veze) ali bez obzira ko ga oborio još mi je odgovorniji onaj ko ga je uputio i dozvolio da leti tom rutom jer je namjerno žrtvovao skoro 300 građana... Zna se da će seperatisti pokušati srušiti ga jer misle da je transportni vojni avion..

  • mico66 22.07.2014.

    Moje misljenje je da Rusi sa obaranjem tog Avijona nemaju Nista

Komentiraj...
Vidi sve komentare