To je to što me zanima!

I SDP bi pritisnuo banke: Žele porez na kamate iznad 7 posto

SDP-ovac Ivo Jelušić smatra da država treba zakonom prisiliti banke da smanje kamate. Kamate iznad 10 posto oporezivale bi se 40 posto, piše Večernji list
Vidi originalni članak

Premijerka Jadranka Kosor ovaj će tjedan pokušati s čelnicima banaka dogovoriti da spuste kamatne stope. Neki mediji spominjali su kako će ih na to Vlada pokušati prisiliti nametima na zaradu. 

SDP-ov Ivo Jelušić pak smatra da država treba zakonom prisiliti banke da smanje kamate. SDP je tako u proceduru uputio zakon po kojem treba uvesti porez na sve kamate iznad 7 posto i to progresivno od 20 do 40 posto, piše Večernji list. Kamate iznad 10 posto oporezivale bi se 40 posto. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • gjuro888 16.02.2011.

    i dovesti jos konkurentnih banka sa nizim kamatama pa ce i ovi morati spustiti kamate. Isto ko na placu! Jednostavno.

  • gjuro888 16.02.2011.

    salu na stranu... to je jedino sto se moze napraviti, pritisnuti banke porezima na lihvarske kamate. Podrzavam! Jos da im puknu porez na prihode, ocito im previse dobro ide! Oni nece dati kredite industriji po istim uvjetima kao vani, oni nece sniziti cijene stanova, pa treba ih nagaziti do kraja ili nek odje... otkud su i dosli!!! Ono sto Jaca pokusava je glupost i opet pogodovanje bankama na racun drzave i nas!

  • ko-kores 16.02.2011.

    prvo uvedite zaštitu na radu u banke, prosto je nevjerojatno,kakva je sigurnost u našim bankama,ko u kafiču za šankom,a negdje u kutu sjedi zaštitar,kojeg prvo upucaju,poslije svi kukaju,a u stvari poslodavac je kriv za nepoštivanje zaštite na radu,sokol marić,,očito je zaštičen ko bubreg u loji,. kamate kao kamate,nitko nikog ne tjera na kredit,ali žalosno je jedino što država hoče za sebe uvesti porez,a ne da pomogne grane,.drugo je kurs valute npr chf, u astriji isto ljudima rastu stambeni krediti 25% ,ali kod nas dižu kamate,što je kriminal,,sdp bi uveo porez na kamate veče od 7%,glupost na kvadrat, zabranite veče kamate od 7% to to bi bilo pošteno,ostalo je sve velika glupost,.

Komentiraj...
Vidi sve komentare