To je to što me zanima!

Iako je osuđen na četiri godine zatvora Silvio neće iz politike

Silvio Berlusconi je rekao da se osjeća "dužan ostati u politici" kako bi zaštitio druge Talijane od "pravosudnih nepravdi". Osuđen je na četiri godine zatvora
Vidi originalni članak

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi u subotu je izjavio da će ostati u politici bez obzira na zatvorsku kaznu koju mu je izrekao milanski sud zbog porezne prijevare. Rekao je da se osjeća "dužan ostati" kako bi zaštitio druge Talijane od "pravosudnih nepravdi".

Berlusconi se u petak, nakon 26 izbjegavanja manjih i većih optužbi i presuda koje su odlazile u zastaru, na kraju morao suočiti s kaznom od četiri godine zatvora. No, kazna je brzo preinačena u samo godinu dana zatvora što je rezultat primjene Zakona o amnestiji iz 2006. godine. Obrazloženje je bilo da bivši premijer ne može odslužiti punu kaznu zbog prenapučenosti zatvora. 

A kako su žestoki Berlusconijevi odvjetnici odmah uložili žalbu, očekuje se da Silvio ipak neće uskoro u zatvor ni na godinu dana.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Pravo Prevaren 28.10.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • krkan godine 28.10.2012.

    neda se stari silvio iz politike ko mamići iz dinama...

  • 28.10.2012.

    ...Silvek, ti se malo furas na nase glavesine?...

Komentiraj...
Vidi sve komentare