To je to što me zanima!

Iako potpuno slijep, Ivan je postao specijalac na frontu

Ivan Castro (40) oslijepio je u vojnoj akciji u Iraku. Nakon rehabilitacije nastavio je raditi. Postao je 1. slijepi član elitne specijalne borbene postrojbe
Vidi originalni članak

Kada se kapetan Ivan Castro (40) pridružio američkoj vojsci, znao je što želi - skakati iz zrakoplova i voditi vojnike u bitku. Napokon je ostvario svoje snove, ali je u Iraku je izgubio vid.
- Kada si slijep, moraš si postaviti druge ciljeve - rekao je Ivan i svoje postavio još više. Postao je član elitne specijalne postrojbe, koja se bori iza neprijateljskih linija.
- Želim raditi svaki dan i imati svoju misiju - odlučan je Castro, koji je zavrijedio i najviše američko odlikovanje za hrabrost "Grimizno srce". Ivan Castro je u vojsci već 18 godina. Vid je izgubio 2006. godine u eksploziji. Dvojica kolega koji su bili s njim na mjestu su poginuli, a Ivanu su šrapneli slomili ruku, rame i teško ozlijedili oči. Kada se nakon šest tjedana probudio u bolnici, bio je slijep na desno oko. Liječnici mu nisu mogli pomoći pa je s vremenom izgubio i vid na lijevom oku. No nije posustajao. Nakon 17 mjeseci rehabilitacije vratio se na posao. Svaki dan je trenirao, a nedavno je istrčao i bostonski maraton. Veliku podršku pružaju mu supruga i 14-godišnji sin, koji mu svakodnevno pomaže na putu do teretane.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • manamana 01.07.2008.

    Za koga se taj čovjek bori, ako vjeruje u boga? Za burzovne mešetare, da bi bili još bogatiji. Mislim da je mogao korisnije za sebe i svoju obitelj mogao usmjeriti svoj život. A to odlikovanje za hrabrost što se mene tiće može objesiti na rit

Komentiraj...
Vidi sve komentare