To je to što me zanima!

Ida Prester reagirala na užasne komentare o stranim radnicima na proslavi Nove godine u ZG

Svi ti Fariqi i Raghavi nam ne smetaju kad nam donesu večeru ili grade krov, ali nam smetaju kad ih vidimo u gradu da se zabavljaju, vesele, da imaju život, poručila je Ida Prester
Vidi originalni članak

Pjevačica Ida Prester komentirala je temu koja je posljednja dva dana raspalila društvene mreže.

Lavina komentara pojavila se na temu stranih radnika koji su bili na dočeku Nove godine u centru Zagreba, mnogi su ostavljali pogrdne komentare na njihov račun i cijeli doček nazvali ''nepalskom novom godinom''.

Ida Prester se pita po čemu su to Hrvati bolji i vrjedniji od stranih radnika koji su slavili ulazak u Novu godinu kao i svi drugi. 

- Vidjeli smo tisuće radosnih, nasmijanih lica. Dečke koji možda ne razumiju puno hrvatskog, a opet skaču na hrvatske bendove, skandiraju, podržavaju. Dečke i djevojke koji slave Novu godinu daleko od svojih najmilijih, od svoje obitelji, svojih prijatelja - napisala je Ida Prester i dodala kako je doček na Trgu vjerojatno jedino što si mogu priuštiti.

- Svi ti Fariqi i Raghavi nam ne smetaju kad nam donesu večeru ili grade krov, ali nam smetaju kad ih vidimo u gradu da se zabavljaju, vesele, da imaju život - napisala je.

- Došlo nam je naglo, razumijem da se nismo navikli. Ali moramo osvijestiti da će to tako ostati, a na nama je da smislimo kako te ljude najbolje integrirati, da učimo jedni od drugih i uvažavamo se. Najgore što možemo napraviti je izolirati ih, ponižavati, tjerati od sebe. Možemo i moramo bolje, empatičnije i zrelije - zaključila je Prester.

Idi na 24sata