To je to što me zanima!

Ide s obitelji: Orešković putuje u Vatikan na razgovor s Papom

Teme razgovora će biti provedba vatikanskog ugovora, kako riješiti izbjegličku krizu, kanonizacija Alojzija Stepinca i odnos prema Hrvatima u BiH
Vidi originalni članak

Premijer Tihomir Orešković putuje 7. travnja na u jednodnevni posjet Vatikanu. S njim ide i njegova obitelj.

Na put u Vatikan će i ministar vanjskih poslova Miro Kovač, premijerov savjetnik Stjepo Bartulica, glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak i predstojnik Ureda premijera Neven Zelić.

Orešković bi se na razgovoru s papom Franjom trebao zadržati oko pola sata.

Iako je bilo ranije najavljeno da će Papi pokloniti Splitski evanđelistar, od te se ideje odustalo jer ga je već papi Ivanu Pavlu II. poklonio nadbiskup Marin Barišić.

Još se ne zna što će Orešković pokloniti papi Franji. O tome će odluku donijeti do kraja dana. Nakon susreta s Papom, Orešković se razgovarati s Pietrom Parolinom, državnim tajnikom.

Teme razgovora će biti provedba vatikanskog ugovora, kako riješiti izbjegličku krizu, kanonizacija Alojzija Stepinca i odnos prema Hrvatima u BiH. Orešković također planira obići vatikanske znamenitosti.

U Vladi su zadovoljni što je tako brzo došlo do posjeta premijera Vatikanu.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • IgorJolanda 06.04.2016.

    Kanonizacija Stepinca=revitalizacija Ustaštva. Zar vam to treba sad?

  • homo homini lupus est 05.04.2016.

    Nadam se da će jedna od tema biti redefiniranje "Vatikanskih ugovora" jer sklopljeni su na štetu Hrvatske i Hrvatskih građana kako bi Vatikan požurio naše priznanje međunarodne zajednice.

  • fredaster 05.04.2016.

    tim je EU socijalni gospodarstvenik koji rijesava izbjeglicku krizu a gdje je Kovac sto on kuje? Svak radi tudje poslove samo ne rade SVOJE?

Komentiraj...
Vidi sve komentare