To je to što me zanima!

Identificiran leš nađen u Donjoj Poljani, žena nestala u svibnju

Leš prije nekoliko dana pronađen u Donjoj Poljani, selu kod Varaždinskih Toplica, pripada Veri Funtek, 57-godišnjakinji iz Martijanca za kojom je u svibnju organizirana opsežna potraga
Vidi originalni članak

Identiciran je leš koji je u petak  oko 15 sati, pronađen u Donjoj Poljani, u kanalu, u obrasloj vododerini uz makadamski put. Nakon očevida, tijelo nepoznate osobe je po nalogu Državnog odvjetnika, prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Varaždin, zbog  utvrđivanja identiteta i uzroka smrti. Izvršenom obdukcijom nisu uočeni tragovi koji bi upućivali na nasilnu smrt.

U DONJOJ POLJANI 'Hodao sam poljskim putem i onda u šikari ugledao lubanju!'

Tijekom utorka, obavljena je identifikacija odjeće pronađene na tijelu te je po članovima obitelji prepoznata odjeća, čime je uz pronađene predmete i osobne dokumente, potvrđen identitet 57-godišnje žene.

Radi se ženskoj osobi iz Martijanca za kojom je 16. svibnja ove godine PP Ludbreg raspisala potragu zbog nestanka, te za kojom je policija intenzivno tragala. Tijelo nesretne žene je predano članovima obitelji, izvjestili su iz PU varaždinske. 

'Odjednom sam ugledao lubanju'

U subotu, 24 sata nakon što je pronašao leš, pričali smo sa Zlatkom Žebecom (56) koji nam je ispričao kako je pronašao leš. 

- Desno od puteljka je nekakva šikara. Vidio sam i nešto sitnijeg otpada i dva stara, bijela monitora koje je tu netko odbacio. Približio sam se i odjednom ispred sebe, u jarku, ugledao lubanju. 

- Prvo sam pomislio da se radi o nekakvoj lutki, a onda sam ugledao i kožnu jaknu, plave traperice i plavo-bijele tenisice. Na lubanji više nije bilo ničega, a na gležnju je bilo, čini mi se, još malo osušene kože, ispričao nam je gospodin Žebec u subotu. 

Još u svibnju organizirana potraga

Za Verom Funtek je još u svibnju organizirana opsežna potraga, izvještavao je Regionalni. Ona je zadnji put viđena 16. svibnja, u 17 sati na području Stari mlin, između Martijanca i Hrsatovljana, uz rijeku Plitvicu. 

Nakon policijske je dojave o nestanku, u petak, pokrenuta opsežna potraga u koju se uključilo 60 operativaca. Uz martijanečke vatrogasace i policajce iz Ludbrega, nestalu su tražili i pripadnici HGSS-a iz stanica Varaždin, Koprivnica i Čakovec.

– Nekoliko smo puta po zemlji, vodi i dronovima sa termovizijskom kamerom iz zraka, detaljno pročešljali cijelo područje, ali bezuspješno. Vatrogasci su obilazili kopneni dio markiranog područja zone posljednjeg viđenja, HGSS je čamcem pretražio Plitvicu, u zraku je bilo četiri, pet dronova. Nakon što su vatrogasci i HGSS iscrpili sve svoje mogućnosti, ali bez uspjeha, potragu nastavlja policija – ispričala je tada za Regionalni Tihana Huzjak, zapovjednica Vatrogasne zajednice Općine Martijanec.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Romeo sakac 16.03.2021.

    Davor ovo jeste stara tema al posto si tak pametan da ti ja opisem malo.. To je od nase zadnje kuce u Ulici skoro kilometar i to je put poljski put kud se vozi samo traktorima tak da malo tko i pjeske tud hoda..A mi smo svi od kuce na poslu i to vani i ja i ocuh koji je to igrom slucaja nasel a do njemacke nismo osjetili miris..pa kak nisi ti osjetil???

  • 04.09.2019.

    Da gotovo puna četiri mjeseca nitko nije osjetio taj specifičan miris .. :O

  • budalajlama 04.09.2019.

    Ovo izgleda vrlo zanimljiv arheološki lokalitet.

Komentiraj...
Vidi sve komentare