Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

'Hodao sam poljskim putem i onda u šikari ugledao lubanju!'

Iz PU varaždinske su nam potvrdili da je u Donjoj Poljani, selu nedaleko Varaždinskih Toplica, u petak pronađen ljudski kostur. Tijelo se toliko raspalo da nije bilo moguće utvrditi ni spol preminule osobe.

Foto: Marin Zdelar / 24sata.hr
17 komentara

U 15:11 sati u petak primili smo dojavu građana da je u Vinogradskoj ulici u Donjoj Poljani pronađeno mrtvo tijelo. Službenici PU varaždinske izašli su na teren i pronašli tijelo. tj. kostur koje je tamo bilo neko duže vrijeme jer nije bilo moguće utvrditi ni spol preminule osobe, rekli su nam jutros iz PU varaždinske. 

Tjelesni ostaci prebačeni su na patološki odjel bolnice u Varaždinu gdje će sutra ili u ponedjeljak biti obavljena obdukcija, kako bi se utvrdio uzrok smrti osobe. 

Uspjeli smo popričati s čovjekom koji je u petak pronašao tijelo. Zlatko Žebec (56) u Donjoj Poljani živi cijeli život, u kući na samom kraju jednog od 'rukavaca' Vinogradske ulice u Donjoj Poljani. Posljednje dvije godine živi i radi u Nürnbergu u Njemačkoj, a sada broji posljednje dane godišnjeg odmora. 

- Jučer sam poslijepodne poljskim putem krenuo prema polju iza kuće, kako bih ubrao nekoliko klipova kukuruza. Otprilike 300 metara od kuće pažnju mi je odvratio odbljesak sunca od nekakvog metala u šikari, ispričao nam je gospodin Žebec još uvijek vidljivo pod dojmom svega, dok su nas on i njegov sin Mario (33) vodili do šikare.

Foto: Marin Zdelar / 24sata.hr Poljski put kojim je gospodin Žebec hodao kad je naišao na šikaru

- Desno od puteljka je nekakva šikara. Vidio sam i nešto sitnijeg otpada i dva stara, bijela monitora koje je tu netko odbacio. Približio sam se i odjednom ispred sebe, u jarku, ugledao lubanju. 

Foto: Marin Zdelar / 24sata.hr Pogled s poljskog puta na šikaru

Foto: Marin Zdelar / 24sata.hr

- Prvo sam pomislio da se radi o nekakvoj lutki, a onda sam ugledao i kožnu jaknu, plave traperice i plavo-bijele tenisice. Na lubanji više nije bilo ničega, a na gležnju je bilo, čini mi se, još malo osušene kože. 

Kostur je, kaže, bio pozicioniran ležećki, s presavijenim nogama, gotovo u fetusnom položaju. 

Foto: Marin Zdelar / 24sata.hr

Foto: Marin Zdelar / 24sata.hr Jarak u kojem je bio kostur

Samo nekoliko desetaka minuta nakon što je pozvao policiju, stigli su policajci te vatrogasci. 

- Mi smo tu pomalo izdvojeni, tu je samo nekoliko kuća i nikad nismo zaključavali kuću. Sad nam više nije svejedno, ovo je stvarno jezivo. Samo neka se sazna tko je to, da ga obitelj može dostojanstveno pokopati, rekao nam je na rastanku Mario Žebec. 

Možda vas zanima i ovo:
Message