To je to što me zanima!

'Igrali' se s helikopterima vrijednima 180 mil. kuna?

SAD: Piloti dva vojna helikoptera MH-60 Romeo su na povratku s vježbe stali iznad jezera Tahoe i pokušavali dotaknuti vodu. Sve su snimili turisti
Vidi originalni članak

Američka mornarica pokrenula je istragu oko videa objavljenog na YouTubeu kojeg su 13. rujna snimili zaprepašteni turisti. Dvojica pilota helikopterima su vrijednim po 180 milijuna kuna pokušavali dotaknuti površinu jezera Tahoe na granici Kalifornije i Nevade. Vraćali su se s vojne vježbe u bazi u Sacramentu. Neodgovornu zabavu pilota snimili su turisti što je izazvalo bijes u vojnim redovima. Sa snimke se čini kao da helikopteri nisu mogli uzletjeti zbog kvara no neki mediji pišu kako su piloti pokušavali slikati jedan drugoga kako 'levitiraju' na površini jezera. U prilog im ne ide ni činjenica da jezero Tahoe nije na listi područja koja su određena za vojne vježbe. Nakon incidenta sletjeli su na sportsku pistu nedaleko jezera, a mornarica je po helikoptere poslala novu posadu. Piloti su suspendirani dok ne završi istraga. Skupi helikopteri oštećeni su, a popravak nastale štete koštat će između 300 tisuća do 3 milijuna kuna, piše Navy Times.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • bosnia_80 25.09.2010.

    nije to ništa u usporedbi sa onim kako se piloti helikoptera igraju u iraqu ili u afganistanu.... Tamo iz zabave gađaju civile na ulicama, novinare, kola hitne pomoći :( .. Skoro je ovdje na 24sata bio onaj snimak smaknuća novinara koji je puzao ranjen po prašnjavoj iračkoj cesti..

  • be yourself 25.09.2010.

    Šta je za Amere 2 helikoptera.

  • edinjo 25.09.2010.

    nek to pokušaju s našim zrakomlatima pa nek vide kako se pliva i roni s helihopterom hrvatske narodne avijacije iz doba yu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare