To je to što me zanima!

Ima nade za Julena? Spasioci iskopali tunel, kreću po dječaka

Čak 12 dana nakon što je Julen (2) upao u bunar u Totalanu, spasioci i rudari napokon su uspjeli iskopati paralelni tunel. U kapsuli će ići 60 metara, a zadnjih četiri će prekopati rukama
Vidi originalni članak

Dječak Julen (2) upao je u 110 metara duboku rupu kada je šetao s roditeljima na otvorenom prostoru pored jedne farme u tom mjestu pokraj Malage. Upao je kroz otvor širok između 25 i 30 centimetara.

PROBLEM ZA PROBLEMOM Sve manje nade za spašavanje Julena (2) koji je upao u rupu

Spasioci su 12. dan spašavanja napokon ušli u rupu koju su prethodno proširili kako bi u nju stale cijevi i kapsule sa spasiocima i rudarima.

Spasioci su u rupu ušli u 17.49 sati po lokalnom vremenu. 

U kapsuli će ići 60 metara, a zadnjih četiri, koliko ih dijeli do Julena, će prekopati rukama, javljaju španjolski mediji. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osam rudara, 10 spasioca i osam vatrogasaca sudjelovat će u posljednjem koraku spašavanja. Koordinator spašavanja, Angel Garcia Vidal tvrdi da će trebati najviše 24 sata da dođu do dječaka. 

VEĆ 9 DANA NA DUBINI OD 70 METARA Hoće li ga spasiti? Još uvijek se nadaju da je dječak (2) živ...

Inženjeri su prošli tjedan iskapali zemlju kako bi napravili paralelan otvor u zemlji dubok oko 60 metara, prije nego krenu u kopanje horizontalnog tunela dugačkog 4 metra između te dvije rupe. Nadali su se kako bi tijekom utorka mogli proći  tunelom u potragu za Julenom no to je zbog tehničkih problema na dubini od 40 metara bilo onemogućeno. Rupa u koju su htjeli ugurati cijev bila je preuska pa su ju morali proširiti. 

'Nadamo se da je živ' 

- Sada vidimo malo svjetla, osjećamo se mrtvi, no nadamo se da će nam anđeo naše dijete vratiti živo - rekao je otac Jose (29) prije nekoliko dana dok se borio sa suzama. Dok je govorio o anđelu mislio je na Olivera, sina koji je umro 2017. godine od srčanog udara dok su se šetali plažom. Imao je jedva tri godine. 

Idi na 24sata

Komentari 54

  • Prc_1 24.01.2019.

    Da su krenuli bagerima rušit brdo bili bi brži! Ali sorry ja nisam Inžinjer dipl. Ing.

  • franjo54 24.01.2019.

    Iakopali preusku rupu....inzinjeri????

  • MOC JE U ZNANJU 24.01.2019.

    Svašta .

Komentiraj...
Vidi sve komentare