To je to što me zanima!

Ima se: Bogati par za psa izvojio čak 3,3 mil. kuna

Snježni lavovi, kako Kinezi još nazivaju tibetanske mastife, popularni su u najmnogoljudnijoj državi svijeta zato što se vjeruje da donose sreću
Vidi originalni članak

Bogati par izdvojio je svotu od koje se zavrti u glavi da postane vlasnik najskupljeg psa u Kini. Yangtze River Number Two visok je oko 90 centimetara i težak 50-ak kilograma. Snježni lavovi, kako Kinezi još nazivaju tibetanske mastife, popularni su u najmnogoljudnijoj državi svijeta zato što se vjeruje da donose sreću. Međutim, psi često umiru u Kini, gdje ih dolaze prodati, zato što dobro ne podnose razliku u nadmorskoj visini. Prirodno stanište im je Tibet, odnosno visine iznad 3600 metara. Ipak, to ne spriječava ljude da ih kupuju. Veterinar Fan Xing kaže da ne odobrava taj trend. Tvrdi da milijunaši kupuju te pse jer su opsjednuti dokazivanjem svojeg visokog društvenog statusa. Organizatorica sajmova na kojima se prodaju tibetanski mastifi, Wen Li, međutim tvrdi da pse smatraju svetim životinjama te da se kineski vlasnici brinu o njihovu zdavlju i sigurnosti. Mediji javljaju da par koji je kupio najskupljeg psa u Kini već ima 40 tibetanskih mastifa. Sličnu pomamu za psima već smo vidjeli u SAD-u prije nekog vremena. Potaknuo ju je film '101 dalmatinac'.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • BUDA 07.08.2010.

    Valjda ga nebudu na kraju pojeli kad ga izguštiraju !!!

  • Zeljk0 07.08.2010.

    ova vijest je stara 1-2 godine i isto je bila objavljena na 24h

  • Spuzvabob2 07.08.2010.

    imaju 40 čistokrvnih pasa,a mogli su spasit 40 pasa iz azila koje se svakodnevno eutanazira...odvratni su ljudi. a i uvijek kažem-ne treba zabranit pse već vlasnike da imaju psa!

Komentiraj...
Vidi sve komentare