To je to što me zanima!

Imaju 4000 prekršaja: Više ne voze jer neće u zatvor

Rekorderi po prometnim prekršajima kažu da su prestali voziti auto jer im je dosta zatvora. Zlatko Pleša je proveo više od deset godina u zatvorima
Vidi originalni članak

Jovo Mihajlović (51), Zlatko (34) i Josip Pleša (29) iz Bistrinaca nadomak Belišća, po policijskoj evidenciji ulaze među deset hrvatskih rekordera po broju prometnih prekršaja. Nakon posljednjih pooštrenja kaznenog zakona, svi su odlučili prestati voziti bez dozvole i prodati svoje automobile. Jovo Mihajlović vozi od 11. godine. Prema vlastitoj procjeni, učinio je bar 2000 prometnih prekršaja, no unatoč tome smatra se najboljim vozačem u Slavoniji jer nikada nikoga nije udario autom.
- Moram voziti da prehranim ženu i šestero djece. No ne mogu više ovako jer sam krajem prošle godine tri puta zaredom išao u zatvor na 15 dana - kaže Jovo, koji je nekoliko puta pokušao polagati vozački, ali nije išlo. Josip Pleša čak se ne može sjetiti koliko je puta napravio prekršaj.
- Kada dođem sucu, na stolu stoje dva golema registra prepuna evidencije o meni. A zbog vožnje bez vozačke, u zatvoru sam proveo najmanje tri godine - kaže Josip. Vozi od 14., a prvi prekršaj napravio je sa 17. godina. Polaganje vozačkog smatra bacanjem novca. Zlatko Pleše misli da je kažnjen više od 1000 puta. Vozi od 11. godine, a samo je jednom skrivio nesreću. Do vozačke ionako ne može doći jer je nepismen.
- Bolje je voziti bez vozačke nego krasti. Radim pošteno i sve činim da bih preživio - objasnio je Zlatko, koji prestaje voziti.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • rotor 02.03.2009.

    Tko će sada skupljati otpad po našem kraju? Morat će opet upregnuti konje :-))) I što da sad dodam...to su moji susjedi :-)))))

  • plavocrni 01.03.2009.

    vidi se da inteligencija izvire iz njih :D

  • classic 01.03.2009.

    Sirova istina da jos uvjek u 21.st ima nepismenih ljudi..... A i vidi se da su sva trojica s ,,greskom\"

Komentiraj...
Vidi sve komentare