To je to što me zanima!

Imali alkohol u krvi: Piloti su krivi za pad helikoptera u Srbiji

Helikopter je u Beograd prevozio bebu na liječenje. U njemu je bilo sedmero ljudi. Loše vrijeme, umor i alkohol u krvi doveli su do pada helikoptera kod Surčina
Vidi originalni članak

Pilot Omer Mehić glavni je krivac za nesreću helikoptera u kojoj je 13. ožujka kod Beograda poginulo sedmero ljudi. Komisija za ispitivanje nesreće helikoptera u svom je izvještaju navela kako je kod vođe posade i letača tehničara otkriveno prisustvo alkohola, piše Blic.

Vojni helikopter na liječenje u Beograd prevozio je bebu iz Novog Pazara. Srušio se u neposrednoj blizini aerodroma Surčin, u petak 13. ožujka u večernjim satima. U nesreći su poginula četiri člana posade, dvoje zdravstvenih radnika i beba kojoj je trebala biti pružena pomoć.

Komisija je navela da odgovornost za tragediju snosi vođa posade helikoptera HT-48 Omer Mehić, a da dio odgovornosti snose i drugi pilot (prim.nov. kapetan Milovan Đukarić) i letač tehničar u pilotskoj kabini.

- Osnovni uzrok nesreće je ljudski faktor, koji se ogleda u neadekvatnom upravljanju helikopterom u složenim meteorološkim uvjetima noću. Posada je vjerojatno doživjela prostornu dezorijentaciju kao posljedicu umora. Prisustvo alkohola kod vođe posade i letača tehničara dodatno otežava situaciju - stoji u izvještaju.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • kormilar 04.04.2015.

    Istina je i u ovom slučaju konačno izašla na vidjelo!

  • jožek2 04.04.2015.

    Iako je to Balkan i Srbija ipak na tako važnim mjestima pogotovo piloti nebi smjeli ni pogledati alkohol a kamo li ga konzumirati, jer to su visoko obrazovani ljudi k tome i piloti, znaći zrakoplovi helikopteri alkoholjednako katastrofa-

  • Hristos se rodi 04.04.2015.

    u srbiji uvijek svi pod cugom

Komentiraj...
Vidi sve komentare