To je to što me zanima!

'Imamo već spremne nove mjere koje planiramo poduzeti!'

Ministar zdravstva Vili Beroš nam je rekao da se promišlja o mogućem pooštravanju mjera jer broj zaraženih od korona virusa opet raste. 'Promišljamo što s tim", odgovara na pitanje o mogućim kaznama...
Vidi originalni članak

Ministar Beroš nam je potvrdio da će se pooštravati mjere protiv korona virusa budući da broj zaraženih opet raste. 

- Da. Povećava se broj!, odgovorio je na pitanje o pooštravaju mjera. Na snazi su i dalje sve protuepidemijske mjere no čini se da se građani ponašaju puno opuštenije, sve je više novih slučajeva zaraze, i ministra smo pitali što će Stožer oko toga učiniti. 

Na pitanje kad bi oštrije mjere trebale stupiti na snagu, i hoće li biti kažnjavanja  zbog, primjerice, nenošenja maski u javnom prijevozu, odgovorio je da promišljaju što s tim.

Reagirao je i na opasku da idu izbori, odnosno da bi oni mogli smetati uvođenju oštrijih mjera pa rekao da "nema veze što su izbori". 

- Činjenica je da je virus i dalje među nama. Najbitnije je da u svim novim slučajevima znamo način zaraze, da je epidemiološka služba brzo detektirala sve oboljele i da su poduzete sve potrebne epidemiološke mjere - rekao je Beroš Hini.

Ističe kako među zaraženima nema turista koji su u Hrvatsku došli na godišnji odmor, ali ne može se isključiti da će i toga biti.

- Mi smo se u jednom trenutku otvorili, to je bila naša odluka i potreba, a ako se dogodi ponovni porast oboljelih imamo spremne mjere koje možemo poduzeti - rekao je Beroš, koji u Dubrovniku prisustvuje vježbi u povodu uspostavljanja Hitne helikopterske medicinske službe tijekom ljetne sezone.

Novi podaci nacionalnog stožera civilne zaštite o broju oboljelih očekuju se u 14 sati.

VRATILA SE KORONA Na Institutu Hrvoje Požar četiri novozaražena, čekaju rezultate zaposlenika: Dva slučaja i u Istri

U mnogim je državama, poput Njemačke ili Franscuske, na snazi kazna zbog nenošenja maski u javnom prijevozu i trgovinama. 

Povećanje broja zaraženih komentirao nam je i ministar turizma Gari Cappelli, koji je razočaran ponašanjem građana. 

- Svi se ponašaju jako opušteno, kako u trgovinama, tako i u ugostiteljskim objektima, to nije dobro. Ne znam ništa o mogućem pooštravanju mjera, no podsjećam da su na snazi već dovoljno dobre mjere, koje samo treba poštivati. Apelirat ću da se mjere i poštuju, čini se da to stalno treba ponavljati, kaže Cappelli. Dodaje da se moramo ponašati kao što smo se ponašali prije mjesec ili dva. 

- I tusristi će se bolje osjećati ako vide da nismo preopušteni, i da nosimo maske, kaže Cappelli. 

Idi na 24sata

Komentari 180

  • 27.06.2020.

    Ma što on zna?

  • kemy 26.06.2020.

    zabraniti prolaz svim rezultatima izbora iz B i H

  • brocker 26.06.2020.

    Prodajem šumu, corona FREE..

Komentiraj...
Vidi sve komentare