To je to što me zanima!

Imao 2,48 promila za volanom u Istri, dobio 10.000 kn kazne

Kako bi se smanjilo stradavanje u prometnim nesrećama, policijski službenici će i ovog vikenda provoditi pojačane aktivnosti na istarskim prometnicama
Vidi originalni članak

Porečka policija je jučer oko 22.30 sati u Kašteliru zaustavila VW Passat, pulskih registracija, kojim je pod utjecajem alkohola od 2.48 promila upravljao 34-godišnjak.

Isključili su ga iz prometa i zadržali u postaji dok se ne otrijezni. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena mu je novčana kazna od deset tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Kako bi se smanjilo stradavanje u prometnim nesrećama, policijski službenici će i ovog vikenda provoditi pojačane aktivnosti na istarskim prometnicama.

Policijski službenici aktivnosti će provoditi na onim mjestima koja su statistički prepoznata kao mjesta na kojima se češće evidentiraju prometni prekršaji ili mjesta na kojima se češće događaju prometne nesreće. Prioritetno će se sankcionirati počinitelje najtežih prometnih prekršaja, a to su tzv. četiri ubojice u prometu – brzina, alkohol, mobitel i pojas. Osim toga, policija će aktivnosti usmjeriti i prema recidivistima, odnosno osobama koje grubo i učestalo krše prometne propise te time ugrožavaju svoju i tuđu sigurnost.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare