To je to što me zanima!

Imao je 340 grama, ni 1% šanse mu nisu dali da će preživjeti, a on danas slavi prvi rođendan

Njegova majka Beth u trudnoći je imala medicinske komplikacije zbog čega je Richarda morala roditi 131 dan ranije. Dječak je bio veličine dlana. Richard je 6. lipnja proslavio svoj prvi rođendan.
Vidi originalni članak

Maleni Richard Scott William Hutchinson iz Minneapolisa u Minnesoti, rodio se pet mjeseci prerano, težio tek nešto manje od 340 grama i imao nula posto šanse za preživljavanjem, piše Guinness World Records. Dječak je bio veličine dlana.

Richard je 6. lipnja proslavio svoj prvi rođendan. Ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najranije rođena beba na svijetu koja je preživjela unatoč nikakvim šansama. 

Njegova majka Beth u trudnoći je imala medicinske komplikacije zbog čega je Richarda morala roditi 131 dan ranije. Zbog pandemije koronavirusa, njegovi roditelji nisu mogli s njime biti u bolnici, a posjeti su bili dozvoljeni isključivo njima. Nakon što su ga prebacili na Odjel za intenzivnu njegu novorođenčadi u dječjoj bolnici Minnesota, liječnici su pripremali Richardove roditelje za najgore.

- Pobrinuli smo se da svaki dan budemo tamo kako bismo mu pružili podršku i mislim da mu je to pomoglo da sve prebrodi jer je znao da može računati na nas - rekao je Richardov otac Rick.

U prosincu 2020. godine, nakon više od šest mjeseci u bolnici, Richard je pušten kući. 

- Znala sam da će prvih nekoliko tjedana Richardovog života biti jako teško, ali vjerovala sam, ako uspije izgurati to, preživjet će. Nisam mogla vjerovati da je to isti dječačić koji je nekoć bio toliko bolestan da sam se bojala da neće preživjeti. Isti taj dječačić koji mi je nekoć stajao na dlanu, s kožom toliko prozirnom da sam mogla vidjeti svako njegovo rebro i krvnu žilu. Bila sam tako ponosna na njega - rekla je dr. Stacy Kern, neonatologinja.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 21.06.2021.

    Sretno odrastanje, hrabri dječače!💝 Medicinskom osoblju svaka pohvala, uistinu impresivan pothvat!

  • 21.06.2021.

    Ovo je definitivno veliko čudo, pozitivno čudo!! 👍 svaka čast svima za malog junaka, medicinari su veliki deo posla obavili!!

  • rastakrasta 21.06.2021.

    Samo hrabro mali lave. Novinari malo vise ovakvih vijesti, a ne o lokalnim botoksiranim cajkarušama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare