To je to što me zanima!

Imao je infarkt, a liječnici su mu rekli neka se snađe

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
REKLI DA SU ZAUZETI? Pacijent Đula Zumbori iz Pule neumorno je zvao Hitnu pomoć. Nije došla. Završio je u šok-sobi bolnice i život mu visi o niti
Vidi originalni članak

Zvao sam Hitnu iza pola noći. Otpilili su me da se nekako snađem i rekli da zovem kasnije. Zvao sam ih opet. I nisu došli, rekao je Đula Zumbori (53) iz Pule. Dežurni liječnici pulske Hitne pomoći u noći krajem kolovoza nakon višekratnih poziva za pomoć mu nisu htjeli pomoći. Trpio je nesnosne bolove u prsištu sa svim simptomima srčanog udara. Unatoč pozivima za pomoć, kažu u obitelji, liječnici nisu došli. Bespomoćan, u borbi za vlastiti život bio je prepušten sam sebi. Trpeći bolove, kod svoje liječnice u domu zdravlja bolesni na red je došao tek kroz dva dana. Kad ga je vidjela, liječnica je pozvala Hitnu. Zbog srčanog udara i sa oštećenjem srčanog mišića Đula je završio u šok-sobi bolnice i život mu visi o koncu.
- Policiji sam prijavio liječnike Hitne koji su odbili doći i pomoći mom stricu. On je zbog nemara sada životno ugrožen i za to će netko morati odgovarati. Trebali su doći. Govorili su da imaju posla. Obiteljska liječnica je rekla da su s Hitne odmah došli, pomogli bi mu - kaže Jan Zumbori.
- Pacijent koji trpi bolove i ima probadanja u prsištu, znoji se i teško diše, ima simptome srčanog udara. Mora mu se pomoći i to zna svaki liječnik - kaže pulski liječnik (56).



POLICIJA ĆE ISTRAŽITI JESU LI MU IZ HITNE ODBILI POMOĆI
Nataša Rogić iz istarske policije rekla je da policija s pulskim Državnim odvjetništvom postupa po zaprimljenoj kaznenoj prijavi protiv liječnika pulske Hitne. Iz Hitne je liječnik rekao da su preslušali telefonske razgovore, ali da ne smije ništa komentirati

Idi na 24sata

Komentari 35

  • budini 08.09.2009.

    i jos nesto bas me zanima sad kad milinovic dode u pulu sta ce on napraviti nista malo se bahatiti i to je to SRAMOTA

  • budini 08.09.2009.

    MISLIM DA NIJE PROBLEM U LJUDIMA KOJI RADE NEGO ONIH KOJI TO ORGANIZIRAJU NAIME JA SAM DANAS DOVELA SVOVEKRA ZBOG SRCANIH TEGOBA U MORNARICKU BOLNICU U PULI U 7:00 DA BI NJEGA PREGLEDALA DOKTORICA I REKLA MU DA SE SJEDNE I ONDA SMO CEKALI VISE OD SAT VREMENA (POSTO SU DOKTORI IMALI NEKI SASTANAK ) DA BI MU SE REKLO KAKO TREBA VADITI KRV NA CIJI SMO NALAZ CEKALI JOS SAT VREMENA STO JE VEC BILO DESET SATI NAKON TOG NALAZA DALI SU MU NEKE TABLETE I REKLI DA MORA CEKATI 13 SATI KAKO BI OPET VADILI KRV NO NAKON TOGA DOKTOR JE OPET NESTAO I TEK KASNIJE OKO16:30 SU MU BRZINSKI NAPRAVILI EKG I IZMJERILI TLAK A MI SMO ONAKO NA PROPUHU SJEDILI DO DOLASKA DOKTORA KOJEG JE VISE NE BILO NEGO BILO DOLJE NA HITNOM TRAKTU A DOK SU DRUGI BOLESNICI BILI VEC DOSTA NEZADOVOLJNI JER OVIH NIJE BILO!!! ili neka zaposle vise ljudi ili neka stave nekoga tko ce svoj posao raditi sa svim gustima i ljubavlju prema covjeku jer oni su tu radi nas a ne mi radi njih !!!!

  • dalmatinac123456 08.09.2009.

    eurodiesel -slažem se djelom sa tvojim stavovima . ali kao što am ti napisao u prošlom tekstu. ima lječnika koji su bahati , ova doktorica je zvala policiju na čovjeka koji je uredno pokucao i zatražijo pomoć a ona mu je odbila i rekla da dok njegove seljačke ambulanti i njihovi doktori češu guzicu ona neće lječiti njihove pacijente , te ukoliko ne napusti čekaonicu hitne pomoći ona će zvati policiju . zvala ju je i oni ga nisu priveli jer nisu imali argumente za to ,mada ga je ista opet odbila lječiti i rekla da ide ujutro svojem dr. ili nek ide u sunce osiguranje ! P.S slučaj je prijavijo svim službama koje imaju veze sa medicinom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare