To je to što me zanima!

Tko će biti ministar branitelja? Brkić: 'Ja nisam Nostradamus'

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, koji je član tog Vijeća, rekao je kako očekuje dogovor jer građani od vladajućih očekuju da izaberu zamjenike i pomoćnike ministara...
Vidi originalni članak

U Saboru je nešto iza 13 sati počela sjednica Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije, Mosta i nezavisne liste Milana Bandića.

Oko 14 sati određena je polusatna stanka i to kako kažu za ručak, a koordinator Domoljubne koalicije Milijan Brkić samo je kratko poručio "sve je u redu". Prije sastanka Brkić nije želio davati nikakve ocjene ni izjave. Na pitanje hoće li se danas barem znati ime ministra branitelja odgovorio je: 'Nisam Nostradamus pa ne znam što će biti, iako razumijem potrebu medija za informacijom'.

Darinko Kosor (HSLS) i Miodrag Demo (BM 365) očekuju da će na današnjoj sjednici partneri dogovoriti oko zamjenika i pomoćnika ministara. 

- Što se mene tiče mi smo se već u četvrtak dogovorili i trebamo samo potvrditi dogovoreno - rekao je Kosor. 

Na opasku je da u petak došlo do promjene odnosno trzavica i to vezano za kontrolu državnih poduzeća prvi HSLS-ovac uzvratio je kako je moguće da danas ponovno dođe do pozitivne promjene. 

- Ozbiljna je situacija. Građani od nas očekuju da ministri dobiju zamjenike i pomoćnike, da upravna vijeća i nadzorni odbori dobiju svoje članove da mogu provoditi natječaje u društvima i agencijama i očekujem da ćemo se danas dogovoriti - poručio je. 

Kosor smatra da cijeli taj proces traje predugo, a na pitanje iscrpljuje li se koalicija na kadroviranju kratko je uzvratio "neki se uče poslu". Nije želio odgovoriti traži li Most previše u odnosu na političku snagu koju ima u Saboru. 

- Mislim da su odnosi vrlo realni. HDZ ima 49 zastupnika, Most ima 15, a ostali partneri 16 pa sami izvucite zaključak - rekao je. 

I Demo se nada da će se na današnjem sastanku partneri dogovoriti o svemu, a nada se da ćemo imati i novog ministra branitelja. 

- Bitno je da Hrvatska krene naprijed i da ne dolazi do konfuzije. Ali riješit ćemo mi to danas sigurno ovdje - ustvrdio je.

Idi na 24sata

Komentari 107

  • bajica1009 10.02.2016.

    Nisi ti ništa samo tomici možeš prodavati maglu ti si obični sileđija i svojom funkcijom utjeruješ strah pretnjama uhičenja kao i tvoj sudrug,

  • Uragan_1 10.02.2016.

    A mili Bože šta je ovo?

  • vihor 2016 10.02.2016.

    sta hocete od slucajne vlade ,samo tragedija,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare