To je to što me zanima!

Ina na svojim postajama uvodi gorivo mješano s biodizelom

U prvoj fazi kupcima će eurodizel s bio komponentom biti dostupan na postajama Rijeka-Mlaka, Rijeka-Školjić, Rijeka-Škurinje, Čavle, Crikvenica-magistrala
Vidi originalni članak

Naftna kompanija Ina započela je s uvođenjem eurodizela BS s bio komponentom na benzinskoj postaji Rijeka-Mlaka. Dizelska goriva s bio komponentom prodavat će se pod postojećim nazivima eurodizel BS, odnosno eurodizel BS class, piše tportal

U izgradnju instalacije uloženo je više od osam milijuna kuna. Uvođenje dizelskih goriva s bio komponentom na Inine benzinske postaje planira se provesti u dvije faze. U prvoj fazi kupcima će eurodizel s bio komponentom biti dostupan na benzinskim postajama Rijeka - Mlaka te Rijeka - Školjić, Rijeka - Škurinje, Čavle, Crikvenica - magistrala, Kraljevica, Novi Vinodolski - magistrala i Senj, dok se u idućem razdoblju planira postupno uvoditi i na ostale benzinske postaje.

Dizelska goriva s bio komponentom koja će se prodavati na Ininim benzinskim postajama su EURO V goriva pomješana s biodizelom koji se proizvodi od biljnog ulja koji ima svojstva dizela.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • crni83 06.01.2012.

    znači nema više vode umisto goriva

  • MAX 2010 05.01.2012.

    Za koja vozila ? Netko u Pgž otvara tvornicu? Pa u tom kvartu HR usred sezone najčešće nema ni plina u bocama !

  • Velečasni 1 01.01.2012.

    U ovim komentarima ima prilično netočnosti i gluposti (npr. objektiva40). Vode u gorivu nema sigurno.Može biti nešto taloga u podzemnim cisternama,ali to se ne ispumpava,i periodično se čisti.Kako se stvara voda u gorivu? Isključivo kondenzacijom vlage iz zraka u praznim i polupraznim rezervoarima na vozilima nastalom razlikom temperature ambijenta i u rezervoaru.U punim rezervoarima nema takve kondenzacije. Što se tiče kapanja vode iz ispušnih cijevi,to je također kondenzacija nastala u volumenu ispušnih lonaca i cijevi.Kada ispušni sistem dosegne radnu temperaturu, te pojave više nema.

Komentiraj...
Vidi sve komentare