To je to što me zanima!

INA: Nećemo gasiti rafineriju Sisak, uskoro će opet raditi...

Kažu da su već ranije izvijestili kako s ciljem poboljšanja fleksibilnosti rafinerijske prerade INA razmatra alternativan način prijevoza domaće nafte u Rafineriju nafte Rijeka...
Vidi originalni članak

Iz INE javljaju da je uobičajeno da naftne kompanije šalju svoje proizvode željeznicom prema i iz svojih rafinerija. Jučer je tako u poslijepodnevnim satima probno prevezeno 600 tona domaće nafte (oko 1% ukupne mjesečne domaće proizvodnje) željeznicom iz Graberja Ivaničkog do Rafinerije nafte Rijeka.
 
Također kažu da su već ranije izvijestili kako s ciljem poboljšanja fleksibilnosti rafinerijske prerade INA razmatra alternativan način prijevoza domaće nafte u Rafineriju nafte Rijeka. Rafinerija nafte Sisak nastavlja preradu 25. listopada.

Podsjećamo, mađarski dio uprave Ine je, kako saznajemo, bez znanja hrvatskih članova uprave, odlučio noćas prevesti čak 600 tona sirove nafte u u rafineriju Rijeka umjesto u rafineriju Sisak. Nafta je prevezena željeznicom iz Graberija Ivanečkog, suprotno stavu hrvatske Vlade i Ministarstva gospodarstva. Odluka da se nafta ne prerađuje u Sisku nego rafineriji u Rijeci, jasno ocrtava stav da Mađari žele zatvoriti rafineriju u Sisku. 

Ministar Panenić nam je kada smo ga nazvali potvrdio informaciju. Potpuno mu je neprihvatljiv potez koji je izvela uprava Ine.

- Najoštrije osuđujem odluku da se nafta preveze željeznicom iz Siska u Rijeku. To je suprotno stavu Vlade i ministarstva. Neobavještavanjem hrvatskih članova je prekršen i zakon. Tražit ćemo odgovornost onih koji su donijeli takvu odluku - kratko nam je rekao ministar Panenić.  

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Kor - Jan - Dar 10.10.2016.

    Hrvatska ima čak 20 županija, 127 gradova i 429 općina koje koštaju, sa pozamašnom vojskom viječnika, načelnika, gradonačenika i njihovih svita nezasitnih apetita koji Hrvatsku koštaju 25 milijardi kuna godišnje???? Ne previše manje koštaju i 100tinjak( i više možda) vladinih agencija. Pa 20tak tisuća ( i više možda) od vlade financiranih organizacija civilnog društva,,,,,,, da ne nabrajam dalje. Hrvatska je gradila basnoslovno skupe autoputeve i za njih se krvavo vani zaduživala,, a koji su osim 3 mjeseca u godini prazni. A tek koruptivne afere koje su Hrvatsku koštale,,, pitaj Boga koliko milijardi kuna, Bo .......Samo da je pola manje od svega gore pobrojanog, i nepobrojanog,,, Hrvatska je dosad mogla, kak se veli ne samo otkupiti onih 50 MOL vlasništva nad INA-om,,, nego i kupiti cijeli MOL, da je HDZ-SDP-HNS ekipa to htjela!!!...

  • ridjan68 08.10.2016.

    Operacija LAUFER je pocele a nigdje WALTERA

  • Antonio Bajs 08.10.2016.

    Uskoro će hdz vratiti sve novce koje je pokrao i koje je zadužio negdje oko 700 milijardi kuna. ..

Komentiraj...
Vidi sve komentare