To je to što me zanima!

Ina priopćila: Zbog jeftinijeg plina izgubit ćemo 160 mil. kn

Ovo je još jedna u nizu nepovoljnih odluka koje su proteklih godina nanosile ozbiljnu štetu plinskom poslovanju Ine, priopćila je Ina nakon odluke Vlade
Vidi originalni članak

Nakon što je Vlada u srijedu donijela odluku prema kojoj će prirodni plin za kućanstva od početka travnja pojeftiniti za 18 posto, prioćenjem se oglasila Ina koja navodi kako je riječ o nepovoljnoj odluci za njih.

Priopćenje objavljujemo u cijelosti: 

'Nastavno na danas usvojenu odluku Vlade o cijeni plina, a koja obvezuje Inu da od 1. travnja prodaje plin HEP-u po novoj reguliranoj cijeni, željeli bismo istaknuti kako će takva odluka Vlade imati nepovoljan učinak na prihode kompanije u iznosu od oko 160 milijuna kuna u narednih godinu dana. Ovo je još jedna u nizu nepovoljnih odluka koje su proteklih godina nanosile ozbiljnu štetu plinskom poslovanju Ine. 

Podsjećamo da je cijena plina u travnju 2014. smanjena s 2,20 kn/m3 na 1,71 kn/m3, a prošle godine na 1,59 kn/m3. 

Unatoč negativnim učincima ranije spomenute odluke na poslovanje kompanije INA ostaje najpouzdaniji opskrbljivač plinom na hrvatskom tržištu. Kompanija vjeruje da su otvaranje tržišta i tržišno natjecanje najučinkovitiji načini daljnjeg osiguravanja sigurnosti opskrbe.'
 

Idi na 24sata

Komentari 66

  • volim hrvatsku 25.03.2016.

    Bolje vi nego narod

  • Hiroo_Onoda 24.03.2016.

    Kako vas nije sram govoriti kako nećete od sirotinje uspjeti iskamčiti tih 160 mil. kuna. Ljudi su gladni i od srama da ih ne vide susjedi u 4 sata ujutro prekopavaju smeće po kontejnerima, a vi čmrljite o 160 mil. Koliko ste do sada izvukli na domaćim nalazištima prodajući nam naš plin po svjetskim cijenama. Začepite rađe o "gubicima" jer i među vama ima poprilično kandidata za Remetinec.

  • fredaster 24.03.2016.

    STRUCNA VLADA!

Komentiraj...
Vidi sve komentare