To je to što me zanima!

Incident na granici: Hrvati ponižavali dva Crnogorca?

Husein Ukošata (44) i Ardijan Guči (24) iz Ulcinja tvrde da su ih hrvatski carinici u petak 19. veljače ponižavali i bacali im putovnice jer nisu imali eure
Vidi originalni članak

Veleposlanstvo Crne Gore u Zagrebu uputilo je diplomatsku notu MUP-u zbog navodnog maltretiranja crnogorskih državljana na graničnom prijelazu Karasovići. Husein Ukošata (44) i Ardijan Guči (24) iz Ulcinja tvrde da su ih hrvatski carinici u petak 19. veljače ponižavali i bacali im putovnice. Njih dvojica su za podgoričke novine 'Vijesti' ispričali kako su krenuli u dubrovačku zračnu luku dočekati prijatelja iz Münchena. Na granici ih je zaustavila carinica i zatražila ih da joj pokažu pozivno pismo i novac koji imaju.
- Pokazao sam joj 300 eura, a Adrijan je izvadio Visa karticu na kojoj je imao više nego dovoljno za jednodnevni boravak u Hrvatskoj. Odmahnula je glavom kazavši da on ne može prijeći granicu - ispričao je Husein i dadao kako su se htjeli vratiti do Herceg Novog i podići novac s kartice, no carinica je i to odbila.
- Nije nas htjela pustiti iako sam ja imao dovoljno za oboje. Nakon što smo se bunili kako se to ne bi dogodilo nigdje u Europi, u Ardijanovoj putovnici odmah je završio pečat sa zabranom ulaska u Hrvatsku - rekao je Ukošata za 'Vijesti'. Iz dubrovačke policije objašnjavaju kako Guči nije ispunjavao uvjete sukladno Uredbi o viznom sustavu, kojom je propisano da stranac pri ulasku u RH minimalno mora imati 100 eura po danu.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • rt dobre nade 25.02.2010.

    nisu nista carini ponudili

  • babygirl 25.02.2010.

    ,,,na granici ih je zaustavila \'\'carinica\'\', isto kao i mene na prijelazu\'\'Kamensko\'\',tj prije ulaska u Split,ma uzela mi pasos na 20 minuta,do tada sam vec bila na tri granice,kako je samo ogavna

  • iluminat 25.02.2010.

    pa nismo Monte Carlo, j.t! Ajmo pretrest 100 Hrvata pa da vidimo koliko imamo u novcanicima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare