To je to što me zanima!

Kaos na Istu: Došli im zaprašiti komarce, a mještani im izbušili gume, lani ih gađali kamenjem

Automobili su onesposobljeni pa nismo mogli obaviti zaprašivanje. Žao nam je što je došlo do takve situacije, moramo reći da su prigovori o štetnosti za ljude potpuno neutemeljeni, rekli su iz tvrtke
Vidi originalni članak

Nesvakidašnji incident dogodio se na otoku Istu u noći s 28. na 29. srpnja, kada su djelatnici riječke tvrtke Dezinsekcije došli na zaprašivanje komaraca. Njima je nekoliko mještana, koji smatraju da je zaprašivanje štetno ljudskom zdravlju, probušilo gume i išaralo vozilo, javlja portal 057Info.hr.

- Ista skupina mještana, ponukana teorijama zavjera, spriječila je oprašivanje i prošle godine kada su oprašivače gađali kamenjima. Nisu se poduzele nikakve mjere kako bi se incident ove godine spriječio. Štoviše, policija je bila privezana na Istu i ništa nije poduzela - ispričali su očevici za lokalni portal.

PILOT PROJEKT Prvi sterilni komarci lete Hrvatskom: Biološkom kontrolom suzbit će nemani?

Riječka tvrtka ima ugovor o zaprašivanju zadarskog područja, a iz tvrtke su rekli kako nije bilo napada na djelatnike. 

- Automobili su onesposobljeni pa nismo mogli obaviti zaprašivanje. Žao nam je što je došlo do takve situacije, moramo reći da su prigovori o štetnosti za ljude potpuno neutemeljeni. Koriste se isključivo preparati za tu namjenu, puno studija potvrdilo je da nemaju utjecaj na čovjeka, - ispričala je Anamaria Trbović iz Dezinsekcije.

Policija je izašla na teren te traga za počiniteljima.

Idi na 24sata

Komentari 95

  • Maxitron 01.08.2022.

    Murja je bila na otoku??? I sad intenzivno tragaju za počiniteljima????😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂🤗🤗🤗

  • ichbin2 01.08.2022.

    pa ni ja im nebi dao da zaprašuju, nevjerujem im ni jednu riječ, kao ni koronskoj mafiji. kao da bi se posljedice zaprašivanja vidjele odmah, kroz koji mjesec bi se vidjelo

  • Purger Zagreb 01.08.2022.

    U maglici su ćipovi i mali GPS...

Komentiraj...
Vidi sve komentare