News

Komentari 95

Kaos na Istu: Došli im zaprašiti komarce, a mještani im izbušili gume, lani ih gađali kamenjem

Kaos na Istu: Došli im zaprašiti komarce, a mještani im izbušili gume, lani ih gađali kamenjem

Automobili su onesposobljeni pa nismo mogli obaviti zaprašivanje. Žao nam je što je došlo do takve situacije, moramo reći da su prigovori o štetnosti za ljude potpuno neutemeljeni, rekli su iz tvrtke

Nesvakidašnji incident dogodio se na otoku Istu u noći s 28. na 29. srpnja, kada su djelatnici riječke tvrtke Dezinsekcije došli na zaprašivanje komaraca. Njima je nekoliko mještana, koji smatraju da je zaprašivanje štetno ljudskom zdravlju, probušilo gume i išaralo vozilo, javlja portal 057Info.hr.

- Ista skupina mještana, ponukana teorijama zavjera, spriječila je oprašivanje i prošle godine kada su oprašivače gađali kamenjima. Nisu se poduzele nikakve mjere kako bi se incident ove godine spriječio. Štoviše, policija je bila privezana na Istu i ništa nije poduzela - ispričali su očevici za lokalni portal.

Riječka tvrtka ima ugovor o zaprašivanju zadarskog područja, a iz tvrtke su rekli kako nije bilo napada na djelatnike. 

- Automobili su onesposobljeni pa nismo mogli obaviti zaprašivanje. Žao nam je što je došlo do takve situacije, moramo reći da su prigovori o štetnosti za ljude potpuno neutemeljeni. Koriste se isključivo preparati za tu namjenu, puno studija potvrdilo je da nemaju utjecaj na čovjeka, - ispričala je Anamaria Trbović iz Dezinsekcije.

Policija je izašla na teren te traga za počiniteljima.