To je to što me zanima!

Indija: Ponudili mu posao, oteli ga i ukrali mu bubreg

U Indiji je široko rašireno tržište organima te su zabilježeni slučajevi prodaje, ali i odricanja organa pod prisilom. Policija traži 4 liječnika
Vidi originalni članak

Policija je u Indiji razbila lanac globalne trgovine organima te su u potrazi za glavnim čovjekom organizacije, doktorom Amitom Kumarom. Kumarova organizacija krade organe od siromašnih i prodaje ih bogatima. Vlasti su zatražile i pomoć stanovništva u lovu za liječnikom poznatim i kao Santosh Rameshwar Raut. Uhitili su jednog liječnika koji je djelovao u ekipi te je priznao 500 krađa organa u deset godina diljem Indije. U zločine su umiješana četiri liječnika, medicinske sestre i tehničari. U Indiji je rašireno crno tržište organima te su zabilježeni slučajevi prodaje ali i odricanja organa pod prisilom.
- Dvojica naoružanih muškaraca odvukli su me u sobu i uzeli mi uzorak krvi. Dali su mi injekciju. Kad sam se probudio, bolilo me je u predjelu struka - priča Shakil (28), koji se u bolnici oporavlja od prisilne operacije. Nepoznati muškarac ponudio mu je dobro plaćeni posao, no završio je u nekoj kući gdje su mu ukrali bubreg. Lokalni kirurg pregledom je ustanovio da je operaciju izveo profesionalac koji zna posao, prenosi CNN.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Kakma 30.01.2008.

    Najbolji dokaz da novac sve moze.Taj bubreg sigurno nije siromah narucijo,njemu zapravo vade.Sto sve nece covjek izmisliti.

  • had 30.01.2008.

    Siguran sam da mu jedini može pomći ministar zdravstva hrvatske--Milinović.

Komentiraj...
Vidi sve komentare