To je to što me zanima!

Indijski premijer Modi prvi put se sastaje s njemačkim kancelarom Scholzom u Berlinu

Zajedno će nadgledati konzultacije na razini vlade s ciljem produbljivanja strateških odnosa Indije i Njemačke. Modi će nakon toga otputovati u Francusku na razgovore s Emmanuelom Macronom
Vidi originalni članak

Indijski premijer Narendra Modi sljedeći će tjedan prvi put razgovarati s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom u Berlinu, objavilo je u srijedu ministarstvo vanjskih poslova u New Delhiju.

Zajedno će nadgledati konzultacije na razini vlade s ciljem produbljivanja strateških odnosa Indije i Njemačke, navodi ministarstvo.

Modi će nakon toga otputovati u Francusku na razgovore s Emmanuelom Macronom, prvi put otkad je francuski predsjednik ponovno izabran, dodaje se.

Indija je odabrala neutralno stajalište o ratu u Ukrajini. Nije osudila rusku invaziju te ne podupire posljedično nametnute sankcije Moskvi.

Otkad je rat počeo, Indija je povećala kupnju jeftinije nafte od Rusije. Također se uvelike oslanja na Moskvu po pitanju vojne opreme i rezervnih dijelova.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • eho_ 27.04.2022.

    Upozorenje..Indirektni apel na indijsku vladu...Treba razumjeti što znači "neutralna" pozicija.Osobito u kontekstu ruskoga napadačkoga rata i dobro promisliti o tome. Indija je konačno, zbilja zagovarala prestanak ratnih napada i osudila masakr u Buči npr, ali Neu Delhi nije uopće do sada nazvala Ruse agresorom. Postoje situacija gdje se nažalost, mora zauzeti neki stav, postoje granice tolerancije...

  • jorgen 27.04.2022.

    Von der Leyen se osramotila prije dan-dva u Indiji gdje je sudjelovala na priznatom indijskom poslovno-razvojnom forumu. Dok su Indijci dali sve od sebe kako bi ojačali gospodarsko-razvojnu suradnju s Europom - ova je samo drobila o Ukrajini! Pobogu, osramotila je sve Europljane jer je indijski tisak ovih dana pun zgražanja nad takvim njezinim ponašanjem!

Komentiraj...
Vidi sve komentare